1999 Excelsior Henderson Motorspesifikasjon

Innføringen av Excelsior Super X motorsykkel var den mest betydningsfulle motorsykkel utvikling av 1925, ifølge Daniel K. Statnekov, forfatter av "pionerene innen amerikansk motorsykkelløp." Opprinnelig designet av en ansatt i Harley-Davidson ingeniøravdeling, Excelsior Super X var en umiddelbar hit i 1920 markedet. Excelsior-Henderson Motorcycle Company ble grunnlagt nesten 70 år senere, og i 1999 produserte en ny type Super X motorsykler basert off av den populære 1920-modellen.

motor~~POS=TRUNC

1999 Excelsior Henderson Super X har en stor to-sylindret 50-graders X-twin motor. Uttrykket "X-tvilling" refererer til krysset konfigurasjonen av de to sylindre, som er plassert sammen i en 50-graders vinkel.

Displacement

1999 Super X motoren har et volum på 1,386 kubikkcentimeter. Forskyvningen er volumet som flytter innenfor motorens sylindre som stemplene veksle mellom sitt høyeste og laveste posisjoner.

Bore og Stroke

Motoren på Excelsior Henderson 1999 Super X-modellen har en boring på 3,66 inches og en slaglengde på 4,02 inches. Boringen refererer til den totale diameteren til hver sylinder. Slaglengden er den totale distanse som stempelet beveger seg inne i hver sylinder.

kompresjon

Super-X-motoren har et kompresjonsforhold på 9,2: 1. Hver sylinderens stempel komprimerer en viss mengde av volum når den beveger seg frem og tilbake. Denne kompresjonsforhold sammen volumet hvert stempel kondenseres i sylinderen - 9,2 cc - i forbindelse med hver 1 ml volum at den ikke kondenserer.

Drivstoffsystem

Motoren for 1999 Super X benytter en port sekvensiell, lukket sløyfe bensininnsprøytning. I en port sekvensiell drivstoffsystem, mottar hver sylinder en unik mengde drivstoff masse. Hver drivstoff masse sprøyte korresponderer med sylindere 'inntak sykluser.

Inntak og eksos

1999 Super X motoren har fire ventiler per sylinder og en dobbel overliggende kamaksler. Således, Super X bruker et totalt fire ventiler for motorens inntak og eksos. En kamaksel åpner og lukker de to innsugningsventilene, og en annen kamaksel åpner og lukker de to eksosventiler.