1999 Dodge Dakota oljetyper

1999 Dodge Dakota oljetyper


1999 Dodge Dakota kan bruke ulike typer motorolje, avhengig av størrelsen på motoren - 8-sylindrede, 6-sylindrede eller 4-sylindrede. Den type motorolje er også bestemt av miljøet Dakota er brukt i og hvor mange miles Dakota drives.

konvensjonell olje

Konvensjonell olje er petroleumsbasert og kommer i forskjellig viskositet. Viskositeten av en motorolje blir vanligvis referert til som vekten av oljen. Jo lavere tall, jo tynnere vekten av oljen. For eksempel, er 30 vekt olje tynnere enn 40 vekt olje. De mindre motorene i Dakota kan bruke tynnere olje, mens de større, hardere arbeidende motorene i Dakota trenger tykkere olje. Jo tynnere olje brukes til kalde motorer, og den tyngre eller tykkere olje brukes når motoren er varm. Jo tynnere olje eller vekt er bra for biler ved oppstart, fordi motoren er kald og trenger tynnere olje å skyte lett inn i motordeler, men når motoren er varmet opp, temperaturen på motoren går opp og tykkere olje er for å bedre smøre motordeler. Dette er grunnen til at det er dual-vekt olje og hvorfor oljen kommer i 0W-30, 5W-30 eller 10W-30. Bruk tynnere olje i sommer, og skifte olje til tykkere olje om vinteren.

syntetisk olje

Syntetisk olje kan også brukes i 1999 Dodge Dakota, og blandes sammen med additiver, så som de som forebygge korrosjon. Forskjellen mellom syntetiske og konvensjonell olje er det syntetisk olje er menneskeskapte med kjemikalier som har de samme størrelse molekyler, mens konvensjonell olje er en blanding av forskjellig størrelse molekyler. Det beste med syntetisk olje er at det opprettholder viskositet bedre enn konvensjonell olje. Opprettholde en konsekvent viskositet er bedre for motoren og lar motordeler til å vare lenger. Ulempen er at syntetisk olje er svært kostbart.

Blended Oil

Et godt alternativ til syntetisk olje og konvensjonell olje som brukes i 1999 Dodge Dakota er blandet olje. Denne olje er en blanding eller en blanding av syntetiske og konvensjonell olje, noe som er mye mindre kostbart enn full syntetisk olje, men mer kostbart enn konvensjonelle olje. Blended olje er best brukt for V8-motor i Dakota, og best brukt når du bruker Dodge med tung last. Blended olje er også best når den Dodge er drevet mye av miles over en kort tidsperiode.