1998 Honda Super Hawk Specs

Honda beskrev 1998 Super Hawk som en sykkel som "grep essensen av hva amerikanerne ønsker i en stor, sportslige V-twin. Den karakteristiske lyden og følelsen som gjør en V-twin synes i live." Motorsykkelen kom i rødt. Ingen andre farger ble tilbudt.

Motoren

Den doble V, firetaktsmotor fortrenger 996 kubikkcentimeter og utvikler 110 hestekrefter ved 9000 rpm og 70,8 fot-pounds av dreiemoment ved 7000 rpm. Honda ga det største forgasser og innsugningsventilene i Honda historie. De store inntak ventiler og forgasser gi sykkelen en toppfart på 158 miles per time, men senker gass kjørelengde. Motoren par med en seks-trinns girkasse og er avkjølt av en væskekjølt ved hjelp av sidemonterte radiatorer i stedet for de vanlige frontmonterte seg. Honda sa at monteringen side unngår problemet med "døde flekker" påtreffes frontmontering.

The Frame, Suspension System og Dekk

Motoren utfører en aktiv rolle i stabilitet og stivhet av motorsykkelen. Honda ikke slippe motoren i rammen som en belastning å bli halt, det gjorde det en del av rammen. Den bakre svingarmer bolten direkte til motoren. Dette sparer vekt og bruker den iboende stivhet av motoren for å legge til stabiliteten på sykkelen. Super Hawk bruker en 41-millimeter HMAS kassett gaffel for forhjulsoppheng og en Pro-link HMAS enkelt støt i baksetet. Fronten dekk er en 120 / 70ZR-17 radial og bak er 180 / 55ZR-17 radial.

Det grunnleggende

Sykkelen har en akselavstand på 56,3 inches, en bakkeklaring på 5,1 inches, en sittehøyde på 56,3 inches og en vekt på 423,3 pounds. Sykkelen bruker en kjededrift, dobbel disc bremser foran og enkelt disk bakbremser.