1998 Ford Explorer Sensor Recall

Til tross for sine sterke detaljhandelstall, Ford Motor Companys Explorer linje av sport nyttekjøretøyer vært plaget med hyppige minnes og servicebulletiner. Ford senere tilbød seg å erstatte defekte sensorer i 1998 Ford Explorers uten kostnader for forbrukerne, hvis de reagert på selskapets merknader på en riktig måte.

ABS Sensor

En sensor i anti-bremsesystem ble vist for å vise en feilkode i 1998 Explorers som ble drevet i våte eller isete forhold. Selv om bremsen seg typisk viste ingen skade, sensoren feiltolket integriteten av bremsene.

Kamaksel posisjon sensor

Ford hadde mange problemer på tvers av sine lastebil og van linjer med sin kamaksel posisjonssensor. Når feil installert, kan sensoren føre til at motoren å svikte ved å unnlate å synkronisere kamaksler. Problemet var forankret i fabrikken utstedt justering diagram. Bare én konfigurasjon ble skissert, men de forskjellige motorstørrelser som kreves forskjellige justeringer.

Mass Air Flow Sensor

En luftmassesensor registrerer kvaliteten på motorens luftinntak og justerer brenselblandingen deretter. Ford utstedt en bulletin for 1998 Explorers grunn av denne sensoren. Det kan bli lett forurenset med veien avfall eller eksos og ikke klarer å gjøre riktige målinger. Denne tilstanden resulterte i en utilbørlig drivstoffblanding, noe som igjen kan føre til at motoren stammer eller stall.