1998 Chrysler Sebring Lxi Informasjon

1998 Chrysler Sebring LXi var en stor premie coupe fra den amerikanske bilprodusenten, utviklet i samarbeid med Mitsubishi Motors. Den LXi badge markerte maker øverste coupe trim nivå, som skiller seg fra basen LX modeller i sin motor og luksus avtaler. Cabriolet Sebring biler brukt JX og JXi betegnelser for å skille dem fra coupes.

Motor

Mens lavere spec Sebring LX modell laget på grunn med en firesylindret motor, opp-nivå LXi mottatt Chrysler 2,5-liters V-6 er utviklet av Mitsubishi. Den bensininnsprøytning motor hadde en enkelt overliggende kamaksler og 24 ventiler. Boring og slaglengde målt 3,29-for-2,99 inches, med komprimering kommer inn på 9,4-til-1. Av moderne standarder, V-6 var ikke lenge på strømmen, og dermed vise 163 hestekrefter ved 5500 rpm og 170 fot-pounds av dreiemoment ved 4350 rpm. Ifølge den amerikanske regjeringens drivstofføkonomi hjemmeside, 1998 LXi var i stand til 17 mpg city, 25 mpg highway og nødvendig vanlig blyfri bensin.

Drivverk og chassis

Den Sebring LXi ansatt en front-motor, forhjulsdrift layout. Kjøpere var begrenset til en enkelt overføring valg, en fire-trinns automatgirkasse med overdrive. Bilen hadde en 3,93-til-en sluttutvekslingen. De fire hjul uavhengig fjæring brukt doble wishbones i front og en multi-link oppsett i baksetet. Bilens servostyring klarte en 42,7 fot vegg-til-vegg svingradius. Alle 1998 Sebring modeller var utstyrt med fire hjul skivebremser. For det eksklusive LXi, 17-tommers lettmetallfelger innpakket med P215 / 50HR17 dekk håndtert sette makt til bakken.

Farge og Interiør

Den store og brede Sebring LXi coupe målt 191,0 inches lang, 69,7 inches bredt og 51,4 inches høy, ridende på en 103,7-tommers akselavstand. Egenvekt kom på 3,204 lbs., Relativt lett for en bil av denne størrelsen. Utenfor coupe hadde en stor, mørk grille bærende Chrysler nye vinger badge logo. Coupe manglet noen av teft for de mest solgte Sebring Convertible; men fortsatt kuttet en høy-på-luksus profil i premium-to-dørs segmentet. I likhet med cabriolet, coupe satt fem, selv om frilufts modellens skinn interiør var ikke et alternativ. En CD lydsystem var standard.

Sebring og Avenger

For 1998 årsmodell, Sebring delte sin plattform og drivverk med Chrysler-konsernets lignende Dodge Avenger. Mens Sebring fokusert på luksus, Avenger var skarpere og mer ungdomsorientert. Motor valg og noen interiør biter var identiske, selv om Avenger tilbudt en fem-trinns manuell girkasse i tillegg til de fire-trinns automatisk. Chrysler bygget både biler på en forlenget versjon av plattformen som brukes til Mitsubishi Eclipse og Eagle Talon. På tidspunktet for disse store coupes 'utgivelse, Chrysler jobbet tett sammen med Mitsubishi på ny bil utvikling.