1997 Dodge Intrepid Specs

Dodge introduserte Intrepid full-size sedan i 1993. Som tenkt, Dodge hell brøt mønsteret med Intrepid innovasjon og fet stil. Den Intrepid sported en "hytte-forward" layout, med en bratt frontrute og korte overheng, noe som gir god plass for opptil fem personer. Etter 2004 Dodge avviklet Intrepid. 1997 Intrepid var tilgjengelig i basen modell og ES-modeller, hver med sine egne funksjoner.

Motor og drivstofføkonomi

For 1997 Intrepid, to V-6 motor alternativer var tilgjengelige: en 161-hestekrefter 3,3-liter, og en 214-hestekrefter 3,5-liter. Begge var tilgjengelig for grunnmodellen, mens den ES kom bare med større motor. Den 3,3-liter produsert maksimale hestekrefter ved 5300 rpm og 181 fot-pounds av dreiemoment ved 3200 rpm. Den 3,5-liters nådd maksimum hestekrefter ved 5850 rpm og 221 fot-pounds av dreiemoment ved 3100 rpm. 1997 Intrepid kunne oppnå ca 15 mpg under bykjøring og rundt 24 mpg på motorveien.

Transmisjon og Drive Type

1997 Intrepid kom med en fire-trinns automatisk girkasse med overdrive. Overdrive gjør at motoren for å oppnå større drivstoffeffektivitet samtidig som motorslitasje redusere på riksveg hastigheter. Begge modellene var front-wheel-drive og brukte vanlig blyfri bensin. Grunnmodellen kom med front plate og bak trommelbremser, mens ES kom med fire hjul skivebremser. Begge kom med front strut Fjæring bak multilink hjuloppheng, og tannstangstyring.

Interiør og sikkerhet

Hver modell av 1997 Intrepid kan ta opp til fem personer i front bøtte seter og et baksete. Begge kom med klut sete trim, men lær var tilgjengelig for ES. Hver kom standard med aircondition, elektriske låser, elektriske vinduer og cruise control, og en kraft soltak var tilgjengelig. Ekstern nøkkelfrie oppføring var standard med ES-modellen og tilgjengelig for grunnmodellen. Sikkerhets funksjoner inkludert fører og passasjer foran kollisjonsputer. Fire hjul anti-lock bremser fulgte med ES og var tilgjengelig for grunnmodellen.