Hvordan Endre Impeller på en 150 Evinrude Outboard

Den impeller (vannpumpe) på 150 Evinrude påhengsmotorer er utsatt for forringelse på grunn av sand eller skuremidler trekkes inn i pumpen i normal drift. Alder er en annen faktor som har en tendens til å sprekke gummi impeller. Vannpumpen er ikke vanskelig å skifte ut når prosedyren er forstått. Det tar omtrent en time å erstatte vannpumpen, og det er ganske billig. Dette bør gjøres ved starten av hver sesong av sikkerhetsmessige grunner. Den nedre enhet vekt er direkte proporsjonal med størrelsen på motoren. Pass på at noe er under nedre enhet for å støtte den.

Bruksanvisning

1 Plasser renne pannen under nedre enheten og fjern de to blindpluggene, med skrutrekkeren. Ta ut en på bunnen for drenering og en på toppen for å fylle aggregatet. Plasser Morse (gass) i fremover.

2 Fjern låsebolten i skift kobling ved hjelp av passende størrelse socket. Fjern alle boltene i nedre enhet unntatt en på toppen forkant. Ikke glem enkelt bolt i trim. Løsne den øverste forkant bolt men ikke fjern det ennå, så denne bolten hindrer den nedre enheten fra å falle av.

3 Plasser enten et stykke tre eller noe mykt under den nederste enheten før du fjerner den. Ha en hjelper holder den nedre enheten mens du senker det. Ta den siste bolten ut og lette nedre enheten. Kast drivakselen segl i stedet for en ny.

4 Fjern de to boltene i løpehjulet lokket og ta av lokket, pakning, løpehjul og nedre plate. Inspiser den nedre plate for uregelmessigheter og slitasje. Bytt den ut om noen uregelmessigheter er notert.

5 Erstatte den nedre plate, etterfulgt av pumpehjulet og pakning, og deretter topphetten. Påfør anti-seize til alle boltene for enklere fjerning i fremtiden. Installer de to boltene og stram.

6 Sett Morse i revers og juster skift stang og vannpumpe slangen. Hold enheten opp til disse tilkoblingene og rotere propellen sakte å engasjere rillene. Når engasjert, skyv den helt opp og sett forkanten bolt å holde den. Installer resten av boltene og stram. Husk at skiftet stang, vannpumpe lange og drivakselen må alle engasjere.

7 Monter låsebolten i girspaken kobling. Fyll nedre enhet med gear lube.