1997 Chevy Blazer Bremsepedal går hele veien til gulvet

I 1969 Chevy introduserte Blazer. Det var en toppløs bil i firehjulstrekk bare. Det var ikke før 1970 at en to-wheel drive ble introdusert, sammen med GMC Jimmy. 1997 Chevy Blazer var utstyrt med skivebremser foran og bak trommelbremser med ABS (en automatisert bremsesystem) som standard utstyr. Fire hjul skivebremser var valgfritt. Å miste bremsene helt, hvor pedalen reiser til gulvet, har bare to generelle muligheter; mangel på væske på grunn av en vesentlig lekkasje eller en mislykket master sylinder. Alle Chevys har det som kalles diagonal bremsing. Dette er en sikkerhetsforanstalt hvor et hjul på fronten av kjøretøyet og et hjul på den motsatte side i den bakre er sammenkoplet. Denne måten, hvis en svikt oppleves i en av de fremre eller bakre bremser, vil motsatt side være upåvirket og la bremse å være jevn og effektiv til tross for svikt.

Bruksanvisning

Diagnose

1 Åpne panseret og ta av lokket på bremsen master sylinder, som ligger på førersiden brannmur festet til runde brems booster.

2 Kontrollere nivået av bremsevæsken.

3 Dersom det ikke er væske i hovedsylinderen, er hovedsylinderen på skyld og må skiftes ut. Dersom det ikke er væske i hovedsylinderen er det en lekkasje i systemet.

Master Cylinder

4 Løsne, men ikke fjern de to bremseledningsforbindelser på master sylinder, bruker linjen nøkkel. Koble fra lav-brems-trykkbryter på siden av hovedsylinderen. Fjern de to 15 mm muttere som fester master sylinder til brems booster, ved hjelp av en stikkontakt. Fortsett å fjerne de to bremseledningsforbindelser på master sylinder, bruker linjen nøkkel.

5 Fjern master sylinderen fra lastebilen. Legg den nye master sylinder på et flatt underlag. Fjern de to plastbremselufte linjer som følger den nye master sylinder. Tråd dem med klokken i hver brems linje hull på siden av master. Fyll master sylinder med bremsevæske.

6 Holde endene av luftelinjene i mastersylinderen reservoaret, slik at de er neddykket i bremsevæsken. Hold dem neddykket som master sylinder blir blødde slik at ingen luft kommer inn i master.

7 Skyv master sylinder stang helt inn og la den ut, ved hjelp av Phillips skrutrekker, til all luft er utvist i væsken i reservoaret. Hold de to bremselufte linjer i reservoaret slik at de ikke lekke på lastebiler overflaten og installere master sylinder på piggene på makt brems booster. Installer de to 15 mm muttere og stram med en stikkontakt.

8 Fjern en brems bleeder linje av gangen og raskt tråd bremsen linjen inn i master sylinder hånd skru mutteren med klokken. Tørk av overflødig bremsevæske slik at den ikke får på malingen. Stram bremseslanger med linjen skiftenøkler.

9 Fyll hovedsylinderen til riktig nivå og montere hetten. Plugg inn den lave bremsetrykket advarsel bryter wire.

Linje Leak Repair

10 Løft lastebil med gulvet jack og sted bukker under lastebilens ramme. Senk lastebil på bukker slik at de bærer vekt. Søk etter væskelekkasje. Måle lengden av bremse linje og kjøpe en bremseslange to inches lenger.

11 Bløt armaturer med rust penetrant. Fjern bremsen linjen beslag ved hjelp av linjeskiftenøkler. Bøy den nye bremsen linje ved hjelp av bøyeverktøyet slik at det matcher en fjernet. Monter bremsen linjen og stram utrustning sikkert.

12 Luft bremsene en om gangen. Begynn med høyre bakbrems lufteskrue. Åpne skruen og har en hjelper trå inn bremsepedalen og hold den i gulvet. Steng lufteskrue før han reiser på bremsepedalen slik at ingen luft suges inn i systemet. Når pedalen er opp, løsne lufteskruen igjen og gjenta denne prosedyren til all luft er utvist og væsken er klar og uten bobler.

1. 3 Flytt til venstre bakbremsen og gjenta prosedyren. Hold sjekke bremsevæske i master sylinderen reservoaret slik at den ikke går tom for væske og suge luft inn i master.

Bakhjul sylindere

14 Sjekk de bakre hjulsylindere hvis det ikke var noen lekkasje funnet i bremseslanger. Se på innsiden iden av bremse bakplaten. Med andre ord, vil lekkasjen bli sett på innsiden av hjulene --- de blir våte med væske med en lekkasje så stor. Løft baksiden av lastebilen med gulvet jack og støtte det med jack stands.

15 Fjern bakhjulene ved hjelp av en hjulmutternøkkel til å løsne slepe nøtter. Fjern den bakre bremsetrommelen ved å trekke den av. Påfør nødbrems (parkeringsbrems) så langt det går. Dette vil spre bremseskoene vekk fra hjulet sylinder som gjør det enklere å erstatte.

16 Fjern bremsen linje montering på baksiden av hjulet sylinder ved hjelp av en linje skiftenøkkel. Fjern de to små skruene som fester hjulet sylinder til bremse backing plate. Ta av hjulet sylinder og sett inn en ny.

17 Monter bremsen linjen mens hjulet sylinder kan flyttes rundt for å justere gjengene. Løst trekk til montering. Monter de to boltene som fester hjulet sylinder og stram dem med en stikkontakt.

18 Stram brems linje med en linje skiftenøkkel. Åpne hjulet sylinder lufteskrue og la det stå åpent til bremsevæsken kommer ut i en jevn strøm. På dette punktet tett og stram lufteskrue. Sjekk master sylinderen reservoaret for bremsevæske og fyll etter behov. Bleed motsatt side på samme måte. Senk lastebilen av bukker.

Hint

  • Hvis en lekker hjul sylinder har dynket bremseskoene, må du skifte ut skoene på begge bakhjulene.