1996 Chevy Tahoe Ring Gear Momentspesifikasjoner

1996 Chevy Tahoe Ring Gear Momentspesifikasjoner


1996 Chevy Tahoe kom utstyrt med en kraftig 5,7-liters V-8 motor som genererte 50 prosent mer hestekrefter og dreiemoment enn tidligere modeller. I tillegg nye funksjoner som baksete oppvarming kanaler, en forbedret automatisk girkasse, og P-metriske dekk for en roligere tur gjorde 1996-modellen en stor forbedring. Bare 20 inches kortere enn en Suburban, de fire-dørs Tahoe var en kraftig, kompakt SUV som skrøt 250 hestekrefter. Ringen utstyr montering for 1996 Chevy Tahoe inkludert ringen og pinion.

Spesifikasjoner av Ring og Pinion

Ringen utstyr på 1996 Tahoe ble produsert for å passe akselen GM-stil. Denne akselen har en høy ratio differensial Ved 3.73-til-1. Ringen bør være 8,5 inches i diameter og drevet aksel bør ha en diameter på 1.626 inches. Ringen har 41 tenner for slitebanen, mens tannhjulet bare har 11 tenner, men 30 pinion splines. Ringen bør være laget av 8620 stål og har ti 7/16-tommers med 20 gjengebolter venstrehendte. Disse spesifikasjonene passe alle 1996 Chevy Tahoe modell, inkludert base, LS og LT modeller med åtte sylindrede motorer på enten 5,7 liter eller 6,5 liter slagvolum.

girutvekslinger

Ringtannhjulet i Tahoe er en del av transmisjonen, så vel vitende om moment spesifikasjoner er avhengig av å kjenne de utvekslingsforhold av tannkransen og overførings. Tahoe benytter en planet gearset som tillater overføring til å fungere. Spesifikasjonen av Tahoe fire-trinns automatisk girkasse inkluderer fire girutvekslinger. Den første er 3,06 til 1, er den andre 1,63-til-en, er det tredje 1,00 til 1, og den fjerde er 0,70-til-en. I tillegg er det en aksel forhold på 3,42 til 1 og en avslutt-utvekslingsforhold av 2,39-til-en. Motoren på 60 miles per time i høygir gir da 1900 rpm. Planetutvekslingsforhold kan enten øke eller minske dreiemomentet, som de til slutt spille en rolle i å kontrollere hastighet.

Momentomformer

Ringen utstyret fungerer til fordel for Tahoe momentomformer, som kan øke eller redusere motorens turtall. Hvis motoren er i gang, men din Tahoe er på et stativ fortsatt er din momentomformer arbeider for å gi dreiemoment når du treffer gassen. Denne mekaniske anordning omdanner fluidtrykk for å låse den utgående aksel fra omformeren, slik at motoren kan motta strøm. Den konverterte trykket blir deretter overført fra motoren til Tahoe fire-trinns girkasse, og deretter dreiemoment kan økes.

moment~~POS=TRUNC

Ringen utstyr og momentomformer av overføringen la 1996 Tahoe å skryte et dreiemoment på 335 fot-pounds ved 2800 rpm. Dette er med en forskyvning på 350 kubikk inches og et kompresjonsforhold på 9,4 til-en. Den Tahoe har overhead ventiler, med to ventiler per sylinder på en 90-graders V-8, støpejern blokk og hodet motor som er væskekjølt. Ringtannhjulet er en av de mange komponenter som leverer denne kraft og dreiemoment.