1996 Chevy 5,7 Valve Cover Momentspesifikasjoner

Ventilen deksel - som beskytter valvetrain fra rusk - på en 1996 5,7-liters motor har en gummipakning under for å hindre at olje lekker. Over tid blir dette pakning skrøpelig og må skiftes. Når ventilen dekselet er byttet ut, er det viktig å stramme boltene til riktig moment spesifikasjoner.

spesifikasjoner

Det er fire bolter på ventildekselet av en 1996 Chevy 5,7-liter. Disse boltene krever en endelig dreiemoment på 106 tommers-pounds.

Sekvens

Riktig rekkefølge når strammebolter er nesten like viktig som moment i seg selv. Når vridning de fire ventildekselboltene. Trekk til indre boltene første til omtrent halvparten av den faktiske verdien, 53 tommers-pounds, deretter de to ytterste boltene. Dreiemoment de indre bolter til den endelige dreiemomentverdi, da de ytre bolter. Dette vil skape en jevn forsegling.

Hvorfor

Dreiemoment er nødvendig av flere like viktige grunner. Den første grunnen er at gummi ventil dekke pakning krever en bestemt mengde dreiemoment til riktig forsegle oljen i topplokket. Den andre grunnen til at det å hindre bolt brudd inne i topplokket.