1994 Chevrolet C1500 vil ikke starte

1994 Chevrolet C1500 vil ikke starte


1994 Chevy C1500 Silverado ble oftest utstyrt med enten 4,3-liters V-6 eller kraftigere 5,7-liters V-8. Lastebilen har en rekord på bevist pålitelighet, og er sjelden utsatt for alvorlige mekaniske problemer. Det finnes noen enkle tester for å fastslå hvorfor 1994 C1500 ikke vil starte. Disse kan bli utført av en besluttsom gjør-det-yourselfer med noen enkle verktøy.

Bruksanvisning

1 Test for riktig spenning på batteriet, og med batteriet under belastning. Batterispenningen bør være mellom 12 og 13,5 volt på batteriet. Mens han fortsatt holder multimeter fører til terminalene, har en assistent forsøk på å skru av motoren. Spenningen skal ikke falle under 9 volt. Hvis den gjør det, må batteriet lades eller byttes ut. Selv om batteriet fortsatt snur bilen over, vil alt under 9-volts verdi ikke aktivere kontrollmodulen eller drivstoff injektor.

2 Sjekk at bensinmåler fungerer, og det er faktisk drivstoff på tanken. Test drivstofftrykk. Med nøkkelen i "Off" posisjon, fest drivstoff manometeret til montering på drivstoffslangen. Forsøk å starte bilen, og ta lesing fra måleren. Det bør være mellom 9 og 13 psi. Hvis det ikke er det, sjekk bensinfilteret. Sjekk også strøm til bensinpumpen, og sørge for at bensinpumpen relé fungerer. Hvis disse trinnene ikke fungerer, vil drivstoffpumpen må byttes.

3 Sjekk om det er gnist. Fjern nummer én tennpluggledningen, og installere en inline gnist tester. Ha en assistent forsøk på å skru av motoren, og se om det er gnist. Det bør være et varm hvitt gnist i vinduet av den gnist testeren. Hvis det ikke er det, må du først fjerne kontrollmodulen, fant under distributør cap, og har den testet av en lokal auto deler butikken. Dette er den vanligste årsaken til ingen gnist på en Chevy C1500. Hvis modulen tester god, fjerne spolen fra toppen av fordelerhetten og har det testes også. Sjekk alle grunnlag, som en dårlig bakken vil også føre til ingen gnist.

4 Sjekk timing. Mens distributør cap er fjernet, har en assistent sveiv motoren, og sikre at distributøren rotor roterer. Dersom det ikke er det, er det fordel aksel eller utstyr ødelagt, og fordeleren må byttes ut. Monter distributør, og med en induktiv timing lys, teste timing. Med klemmen rundt nummer én tennpluggen, mål timingen lys i kategorien timing like over den harmoniske balanserer. Tidspunktet lyset skal lyse opp taktmerkene når det blinker. Hvis den ikke gjør det, kan du se servicehåndboken eller utslippene klistremerke under panseret på lastebilen for å bestemme timingen spesifikasjoner og justering.

5 Sjekk for tilstrekkelig komprimering. Hvis Chevy fremdeles ikke vil starte, må du bruke en tennpluggnøkkel til å trekke nummer én tennplugg, og installere kompresjonstester adapter. Tørn motoren for en fem sekunder, og deretter sjekke lesing. Det bør være mellom 90 og 110 psi. Sjekk alle de andre sylindrene også, installere hver plugg før testing neste sylinder. Skriv alle resultatene ned. Sylinderen lese bør alle falle innenfor spesifikasjonen, og bør ikke variere med mer enn fem prosent. Hvis de gjør det, det er interne problemer med motoren. Ta kontakt med en profesjonell for riktig diagnose og reparasjonsalternativer.

Hint

  • Mens teste bilen, la en batterilader koblet til batteriet. Dette vil hindre at batterispenningen faller under forventet nivå i løpet av de gjentatte forsøk på å starte bilen. Dette vil hindre falske resultater i tester, og vil hindre deg fra å gjøre unødvendige reparasjoner.