1993 Geo Metro Timing Belt Installasjon

Suzuki Cultus er en supermini produsert av Suzuki siden 1983. Det er markedsført under en rekke navn, inkludert Geo Metro i USA. Den 1993-modellen tilhører andre generasjon av dette kjøretøyet, og USA-versjonen har en tresylindret 1,0-liters motor med en enkel overliggende kamaksel. Denne motorkonstruksjon benytter et reguleringsbelte for å holde kamaksel synkronisert med veivakselen. Du må erstatte timing belte i en 1993 Geo Metro på 60.000 mil intervaller.

Bruksanvisning

1 Fjern kabelen fra den negative batteripolen med en pipenøkkel for å sikre at motoren starter ikke. Hev bilen med en jekk og støtte den på bukker. Koble boltene for veivakselen skivene og fjerne veivakselen skivene.

2 Koble dekselet for timing belte med en pipenøkkel. Drei veivakselen klokken for å justere timing merkene på kamaksel og veivaksel gir. Koble plate, fjær og fjærdemper for timing beltestrammeren. Fjern timing beltestrammeren og timing belte.

3 Sett bolten for timing beltestrammeren plate inn i hullet på timing beltestrammeren. Installer timing beltestrammeren, og koble våren og våren spjeldet. Stram bolten på timing beltestrammeren for hånd.

4 Drei veivakselen klokken om nødvendig å justere den taktmerkene på veivaksel og kamaksel gir. Installer den nye registerremmen på veivakselen og kamaksel tannhjul slik at pilen på timing belte peker i retning med klokken.

5 Drei veivakselen klokken to hele omdreininger for å fjerne slakk på timing belte. Pass på at du justerer taktmerkene på veivaksel og kamaksel gir. Stram bolten på timing beltestrammeren til 8 fot-pounds med en momentnøkkel. Stram bolten på timing beltestrammeren til 20 fot-pounds.

6 Sett på timing belte dekselet og stram sine bolter til 8 fot-pounds med en momentnøkkel. Sett nøkkelen måte veivakselen skivene inn nøkkelen på timing remskiven og installere veivakselen skivene. Stram boltene på veivakselen skivene til 8 fot-pounds. Senk bilen og koble kabelen til den negative batteripolen med en pipenøkkel.