1989 Toyota Celica Feilsøking

1989 Toyota Celica Feilsøking


1989 Toyota Celica har en firesylindret, to-liters motor. Den lille personbilen ble produsert som en fem-trinns manuell og en fire-trinns automatisk. Den har to dører og plass til fire personer. Den lille motoren er ikke komplisert og feilsøking krever grunnleggende observasjoner og regelmessig overvåking av kjøretøyet ytelse. Celica er en økonomi kjøretøy og med riktig vedlikehold mange av bilene vil overstige 200.000 miles uten store mekaniske sammenbrudd.

Bruksanvisning

1 Test Celica for strøm ved å betjene radio og Dash lys. Ikke stol på frontlyktene, som Celica er kjent for å ha dim frontlykter. Bruk en vedlikeholdslading lader for å lade batteriet og starte bilen. Hvis batteriet fortsetter å miste makt, erstatte den med en ny.

2 Bruk en spenning meter for å teste dynamoen hvis bilen opplever hyppige strømbrudd. Sett på dynamoen hvis det ikke er å tilveiebringe en jevn strøm av elektrisitet. En dårlig dynamo vil gjentatte ganger tappe batteriet, slutt å ødelegge den.

3 Test starteren hvis batteriet og dynamoen er bra, men motoren vil ikke skru. Fjern de to start bolter med en pipenøkkel og har enheten testet på en auto deler butikken eller mekaniker butikk. Hit enhet med en hammer som en nødløsning for å starte bilen.

4 Kjøre bilen for å teste motoren. Hit gassen og overvåke strømmen. Hvis motoren spruter og som ikke akselererer raskt, er drivstoffpumpen svake og må skiftes ut. Hit bremsen og lytte etter sliping. Også føler for pulserende og vibrasjoner. Har bremsene erstattet hvis de er slitt.

5 Overvåk overføring skiftende mens du kjører. Hvis sendingen hopper tannhjul, skrur fremover eller nøler, må den vedlikeholdes. Overføringen i Celica vil vare i godt over 100.000 miles hvis skikkelig vedlikeholdt.

Hint

  • Ta bilen til en mekaniker for en årlig inspeksjon. Kontrollen kan avdekke og løse mekaniske problemer før de forårsaker et sammenbrudd.
  • Kontroller olje, kjølevæske, bremsevæske og overføring væsker på en jevnlig basis for å beskytte motor og transmisjon fra skade. Lave væske kan skape alvorlige mekaniske problemer.