1988 Chevy S10: Code 32

1988 Chevy S10 kom standard med 2,2-liters OHV inline firesylindret motor, og var utstyrt med on-board diagnose. On-board diagnose kode 32 refererer til eksosen på 1988 S10. Noen vil si bare erstatte eksosresirkulering, eller EGR ventil og gå videre; men dette er ikke alltid sant, og hele EGR systemet bør sjekkes for feil før du bytter ut EGR ventilen.

ECM til EGR-tilkobling

EGR ventil er tilkoblet og kontrollert av elektronisk kontrollmodul. Koble pluggen på toppen av EGR ventilen og se etter eventuelle korrosjon i pluggen pigtail eller støpselet på EGR ventilen. Hvis det er rust, rengjøre forbindelser med elektrisk renere og fjerne koden. Korrosjonen kan ha vært årsaken til problemet. Også spore ledningene tilbake inn i ledningsnettet og brannmur; en åpen, eller jordet, ledningen vil føre til at EGR systemet skal fungere på riktig måte. Hvis noen skader på noen ledninger er funnet, reparere ledningen og finne årsaken til den ødelagte eller skadet ledning.

EGR Ventil Passages

Noen ganger EGR ventilen vil synes å ikke være i arbeid når passasjer for eksosen blir blokkert av røye og sot. Trekk ut EGR ventilen og fjerne EGR ventilen fra motoren og inspisere passasjer på kontaktflaten av EGR ventilen. Hvis de er tette eller full av røye og sot, spray dem ned med noen brems renere og rent med en stålbørste. La brems renere å tørke før du installerer EGR ventil i motoren.

Defekt EGR Ventil

Det er mulig at EGR ventilen selv har blitt defekt og må skiftes ut. Hvis alle ledningene er i god stand, hurtigkontakter og passasjer er rene, men feilen fremdeles, EGR ventil kan bli sittende fast helt åpen eller lukket og må skiftes ut.

defekt ECM

I de tilfeller hvor koden 32 for EGR-system er ikke den eneste feilkode, kan det være mulig at de datalignende ECM er defekt eller dens forbindelser er blitt løsnet og muligens korrodert. ECM er plassert i passasjerkabinen, rett bak hanskerommet under dashbordet. Fjern ECM fra monteringsbraketten og inspisere ledninger og kontakter. Hvis alle ledningene virker fint, da det kan være nødvendig å erstatte den ECM.