1987 Mercedes 560SL sikkerhetsutstyr

1987 Mercedes 560SL sikkerhetsutstyr


SL-Klasse er blant de mest betydningsfulle modeller i Mercedes historie og fortsetter å være en av de mest gjenkjennelige luksusbiler på planeten. Den 1987-modellen var i stor grad identisk med 1986-versjonen, som fikk en betydelig oppgradering. Bilen inneholdt noen av dagens mest avanserte sikkerhets- og komfortfunksjoner og var svært vellykket.

ASR

En standard sikkerhetsfunksjon på 1987 Mercedes 560SL var ASR (akselerasjon slip regulering). Amerikanske forbrukere ofte refererer til denne teknologien som traction kontroll. Hensikten med ASR er å hindre hjulspinn under alle forhold hvor strømmen sendes til drivhjulene overstiger mengden av trekkraft mellom overflaten og dekket. Denne funksjonen er mest nyttig når du kjører i regn eller snø, spesielt mens akselererende ut av svingene under slike forhold. Når hjulspinn blir oppdaget, on-board datamaskin umiddelbart reduserer mengden strøm produsert av motoren for å unngå det som ofte omtales som "fishtailing": en ukontrollert lysbilde av den bakre enden av kjøretøyet.

Self-Leveling Suspension

Den selvutjevnende hydropneumatisk fjæring var en standardfunksjon på 560SL at økt sikkerhet ved å forbedre trekkraft samt synlighet. Biler med konvensjonell fjæring er ikke alltid nivå: En tung belastning plasseres i bagasjerommet presser bak og skyv nesen; tunge passasjerer i forsetene har motsatt effekt. Dette påvirker synlighet, den delen av veien som er opplyst av lyskastere om natten, og grep i svinger og akselerasjon. En hevet nese, for eksempel, kompromitterer evnen til forhjulene for å finne nok trekkraft i svinger.

Seat Belt Forstrammer

Seat beltestrammerne var også standard på alle 560-modeller. Systemet kan ane en forestående krasj basert på innspill fra bremser, tap av veigrep og en rekke andre innspill og vil stramme setebeltene før effekt. Jo strammere setebelter rundt beboerne, jo mindre er sjansen for skader. Seat beltestrammerne er ikke aktivert i hver krasj, som visse ulykker skjer uten advarsel skilt. Men de er et verdifullt tilskudd og har vist seg svært nyttig. Praktisk talt alle eksklusive biler har sikkerhetsbeltestrammere som standard utstyr.

ABS, sikkerhetsbelter og kollisjonsputer

1987 560SL omtalt setebelter for alle beboere og kollisjonsputer for både fører og passasjer foran. En ABS (blokkeringsfrie bremser) var også standard, som det hadde vært i den forrige modellen, bidrar til å redusere bremselengden samtidig tillater føreren å manøvrere bilen under kraftig oppbremsing.