1987 Eddie Bauer Bronco drivstoff kjørelengde

Hvis du er som mange mennesker, den første og eneste gangen du noen gang hørt navnet "Eddie Bauer" var som et alternativ på Ford SUVer. Men WWII veterinærer kjenner ham bedre som mannen som designet den opprinnelige lær, gåsedun-lined "flight parka" som holdt bomber mannskaper varm i timevis på høytliggende bombe flyreiser. Ford selv antydet denne arven i Eddie Bauer Bronco og Explorer styling; det var den isolerte foring av disse første "bomber jakker" som inspirerte all-tan interiør og tan bekledninger som definerer Eddie Bauer SUVer.

Bronco og Bronco II

I løpet av 1980-tallet, før Ford erstattet Ranger-baserte Bronco II med Explorer, ble Bronco II solgt sammen med F-150 basert full størrelse Bronco. Begge ble tilbudt med Eddie Bauer-pakken, som alle, men skapte den moderne bevegelse mot siviliserte og luksuriøse off-road SUV.

Drivstofføkonomi

En Bronco II er utstyrt med 2,3-liters firesylindret var bra for en imponerende 20 byen og 25 highway mpg, og 2,9-liters V-6 Bronco IIs med to-wheel-drive og manuelle girkasser ligget litt bak på 17 byen og 22 motorveien. Angi en automatisk slått to by mpg av, og de fire-wheel-drive systemet tok av to highway mpg. I full størrelse Bronco var tilgjengelig i firehjulstrekk bare, med den mest økonomiske drivlinjen er den 4,9-liters straight-seks og manuell femtrinns girkasse. Denne kombinasjons netted 14 byen og 17 motorveien; velger en automatisk falt som en gut-wrenching 13 byen og 13 highway. Oppgradering til 5,0-liters Windsor V-8 kutte to mpg av byen drivstofføkonomi, og den største 351 V-8 - bare tilgjengelig med en automatisk - spiste dinosaurer på frekvensen av 10 byen og 12 highway mpg. Hvis du holde orden, betyr det at det største og tørste full størrelse Bronco fikk mindre enn halvparten av drivstofføkonomi av thriftiest Bronco II.