1987 Dodge Daytona Pacifica Spesifikasjoner

1987 Dodge Daytona Pacifica er et testament til å endre å være en positiv innflytelse. Ved å tilpasse seg forbrukernes krav om mer kraft og stil, doblet sportsbil produksjon fra året før. Med pop-up frontlykter og en 0-60 tiden av sju sekunder, Dodge sendt et klart budskap til sine konkurrenter: gjøre plass til en mer amerikansk klassiker.

Tillegg og endringer

1987 Daytona gjort noen tilføyelser gjennom subtraksjon ved å miste den bakre spoiler og slå to bakre baklysene i en enhet som er pakket rundt baksiden av bilen. Bilen tilbys også en da nye elektroniske dash display, temperaturavlesninger, en innebygd garasje døråpner, og en overhead-konsoll. Funksjonalitet, i tandem med souped opp deler, var nøkkelen til økningen i bilens popularitet.

Motor

Dodge tilbys tre motoralternativene for 1987 Daytona: en 2,5-liter, en 2,2-liters turbo jeg og en 2,2-liters Turbo II. De hestekrefter for hver var 100, 146, 174 og med et dreiemoment på 136, 170, og 200 ft-lb, henholdsvis. Valgfritt var en multi innsprøytning og en fem-trinns manuell girkasse skal følge med motoren.

Tilleggsinformasjon

En beskjeden mengde av hestekrefter for tiden er kun relevant i forhold til vekten av bilen. Dodge tillot Daytona ytterligere hastigheten ved å ha bil veie inn på ca 2800 lb med en lengde på 179 inches. Bilen hadde en 14-liters tank og stole på 15 med 6,5-tommers aluminiumsfelger. Stabilisere Daytona var fire hjul makt skivebremser og gass-ladet sjokk.