1987 Corvette momentomformer Specs

Chevrolet brukte L98 5,7-liters V-8 motor som standardmodellen for 1987 Corvette og den valgfrie fire-trinns automatisk girkasse variant med en kompatibel L98 momentomformer.

Bakgrunn

Hydro transformatorer brukes til å formere dreiemoment og tillate automatgir. De består av en motor impeller, turbin (som skifter strømmen til transmisjon), og en stator (som bruker fluid omdirigering for å øke turbin dreiemoment og motorpumpehjul effektivitet). Omformeren opererer i tre faser. Stall fase tillater pådriver for å samhandle med impeller men fryser turbinen. Akselerasjonen fasen oppstår under store impeller turbin hastighetsforskjeller og koblingsfasen gjelder en lock-up clutch for drivstoffeffektivitet og optimal dreiemoment vedlikehold.

Standard Torque Converter

De fire-trinns automatisk girkasse alternativet består av en datastyrt momentomformer med planetgir. Konverteren består av tre elementer, og har et maksimalt forhold på stall av 1,85-til-en. Den nominelle diameter er 11,75 inches og det er avhengig av flytende kjøling.

Custom Torque Converter

Spesifiserte hydro transformatorer må samsvare med L98 5,7-liters V-8 motor spesifikasjoner og inntak system (forgasser vs drivstoff-injeksjon) for installasjon og bruk. Kamaksel profiler kan bedre motormomentomformer kompatibilitet. Utenfor motorytelse evne, egenvekt og gearing påvirke momentomformer effektivitet, og må vurderes i løpet av tilpasset valg og installasjon.