1987 Corvette Leder Specs

Chevrolet begynte å produsere Corvette, en sportsbil, i 1953. I 1987, den gikk sin fjerde generasjon av produksjon, en som introduserte den første helt nye 'Vette siden 1963. Det året det ble tilgjengelig i to trim alternativer, en kupé og en cabriolet. Chevrolet produserte 20,007 coupes og 10,625 cabrioleter i 1987, de fleste som inneholdt en 350-kubikk-tommers fortrengning V8-motor.

motor~~POS=TRUNC

I 1987 Chevrolet omtalt i sine Corvettes en 350-kubikk-tommers eller 5,7 liter, fortrengning motor med åtte sylindere i en "V" formasjon. Denne motoren hadde et kompresjonsforhold på 8.75-til-en, og produserte 240 hestekrefter ved 4000 rpm og 345 fot-pounds av dreiemoment ved 3200 rpm. I tillegg til Corvettes, Chevrolet plassert denne motoren i noen av sine lastebiler og varebiler.

topplokk

I en motor, gir topplokk en plattform eller base for forbrenningskamrene, tennplugger, og ventiler. Hele komponenten består av ventiler og ventilførere, seter og fjærer, vippearmer, og rocker armlenene.

Denne spesielle motoren hadde åtte sylindere, som hver hadde en 76-kubikk-centimeter, eller 6,1-kubikk-tommers brennkammer. Det hadde 1,94-tommers og 1,50-tommers ventil. Selv om disse hodene er ikke nødvendigvis vurdert for ytelse, har de swirl port intakes, som gjør for gode low-end dreiemoment og lavt drivstofforbruk.

Topplokk til Engine Block Momentspesifikasjoner

Topplokk bolter til motorblokken i tre trinn: først til 25 fot-pounds av dreiemoment, deretter til 45 fot-pounds, og til slutt til 65 fot-pounds. Disse trinnene må utføres en om gangen i en spiralformet sekvens.

Helical sekvensering innebærer begynner vridning med senter fleste bolter på komponenten og arbeids vei utover jevnt i begge retninger; Dette lykkes ved anvendelse av dreiemoment jevnt i hele komponenten. Gjelder det første trinn av spesifikasjonen til alle boltene i en spiralformet sekvens før påføring av det andre trinn til alle boltene i nøyaktig samme rekkefølge. Du bør vente ca 15 minutter mellom hvert trinn fordi boltene trenger tid til å strekke og bosette seg.

Andre Momentspesifikasjoner

De fire indre bolter av eksosmanifolden krever 30 fot-pounds og alle andre bolter av eksosmanifolden krever 20 fot-pounds av dreiemoment til å bli med topplokket. Inntak mange bolter til topplokk med 33 fot-pounds av dreiemoment.

Den rocker arm stud og topplokk feste sammen med 50 fot-pounds av dreiemoment. De 5/8 tennplugger krever 15 fot-pounds og 13/16 tennplugger krever 22 fot-pounds av dreiemoment til å feste riktig på topplokket. Ventil-cover-til-sylinder-hode bolter krever 5 fot-pounds av dreiemoment.