1986 Toyota Celica GT elektriske problemer

1986 Toyota Celica GT er den første Celica modellen til å omfavne foran stasjonen (tidligere modell år er alle bak stasjonen). Celica har en 2,0-liter, 135 hestekrefter og gjennomsnitt mellom 25 og 31 mpg (miles per gallon). Selv om Celica, generelt, er en bil som mange forbrukere har vært fornøyd med, noen notat elektriske problemer med bilen.

dynamo Replacement

De dynamoer på 1986 Toyota Celilca GT ser ut til tidlig dø ut. Det første tegnet på at mange eiere klage er frontlyktene dimming ned til ingenting på tilfeldige tidspunkter under kjøring. Et par uker senere, vil bilen ikke starte fordi dynamoen er død. Skifte dynamo løser dette åpenbare problemet.

Sjekk motorlyset vises

For uansett grunn, når check engine lampen lyser i 1986 modell, det kan ikke slås av. Rapporter fra forbrukere identifisere dette som mer et irritasjonsmoment enn et reelt problem fordi de aldri kan fortelle om noe er virkelig galt med bilen.

Distributør Cap Replacement

Distributør cap er boliger går over rotoren at tennplugg ledninger fra motoren feste til. De distributør caps på Toyota Celica generelt, ofte må byttes. Mens den delen er ikke dyrt, er arbeidsmarkedet standard, noe som gjør dette regelmessig reparere noe som nickles og dimes deg gjennom årene.