1986 Ford Ranger Fan Removal

De 2.0- og 2.3-liters motorer i 1986 Ford Ranger bruke fire bolter i stedet for en fan hub nøtt å holde vifteenheten på plass. Disse fire boltene holder også vannpumpe trinse på vannpumpen. Viften må fjernes for å erstatte fan clutch eller å erstatte vannpumpen. Trikset til denne jobben er å la vannpumpen beltet stramt før du bryte boltene løse på skivene.

Bruksanvisning

1 Unbolt og fjern vifte fingerskyddet liksvøpet. Koble radiatoren overløp røret fra braketten på viften liksvøpet. Fjern viften liksvøpet er skruene og løft dekselet av sine konsoller. Skyv viften liksvøpet over fan, så det er bak viften.

2 Fjern de fire skruene som holder viftemodulen til skivene. Fjern clutch vifte og viftemodulen. Hvis du har tenkt å installere en ny vifte eller installere denne tilbake, fortsetter du til trinn 3.

3 Linje viften opp til skivene. Sett en av de fire boltene og starte den for hånd. Sett resten av boltene og slå dem inn for hånd så langt du kan. Det er svært lite plass til å arbeide på forsiden av motoren, og det er vanskelig å forsøke å holde viften på plass og manøvrerer en stikkontakt.

4 Stram de fire vifte boltene til 15 fot-pounds av dreiemoment. Trekk viften liksvøpet fremover og sett den inn i holderen. Monter boltene for viften liksvøpet og stram godt. Sett på radiator overløpsrøret og viften finger vakt.