1986 Chevy Chevette Bil Fakta

Chevrolet introduserte sin Chevette i 1975, og fortsatte å selge det gjennom 1987 årsmodell. Også solgt som Vauxhall Chevette, Opel Kadett, Isuzu Gemini og Holden Gemini, var den Chevette Chevy erstatning for den mye baktalt Vega og er designet for å konkurrere direkte mot import som Volkswagen Rabbit, Honda CVCC (senere Civic) og Toyota Corolla . 1986 modell representerte den endelige utviklingen av GMs minicar, som i løpet av sin 12-års produksjon løp gjorde overgangen fra å kjøre vits (1976-modellen ble kåret til en av de 50 verste biler av alle tid) til høyt elskede scoot-ca.

Oppsett

Mens mange av sine samtidige betraktet Chevette sin bakhjulsdrevne layout som arkaisk, var det denne funksjonen som skiller den fra sin utenlandsk konkurranse. Faktisk Chevette var en av de svært få gjenværende RWD sub-komprimerer tilgjengelig på midten av 1980-tallet. Mens det var noen andre (som Toyota AE86 Corolla), de hadde en tendens til å bli langt dyrere og tilbyr ikke mye mer i form av kraft-til-vekt-forhold.

motorer

I motsetning til det mange tror, ​​gjorde Chevette ikke bruke GMs moderne "Iron Duke" fire sylinder som så tjeneste i praktisk talt alle andre firesylindrede GM bil produsert fra 1977 til 1993. Fordi Chevette ble opprinnelig utviklet som en Europa-only modell, det pleide Opels Cam-i-Head (CIH, kjent som Overhead-Cam eller OHC i Amerika) 1.6L motor. Hvorfor GM aldri gjort bryteren til kraftigere Iron Duke (85 hestekrefter vs Chevette er 70 hestekrefter) er noen gjette. Den Chevette kom også som en 1.8L Diesel, men de var aldri alt som populære i Amerika.

sendinger

1986 modell Chevette kom med tre overføring alternativer for bensin og to for diesel-motor varianter. De fire-trinns manuell Saginaw boksen var standard utstyr på bensindrevne biler, og 5-Speed ​​Borg Warner T-5 manuelle og TH-180C tre-trinns automatgirkasse var opsjoner. Diesels fikk T-5 som standard utstyr, med sterkere TH-200C tre-trinns automatgirkasse kan leveres som ekstrautstyr.

Trim Nivåer

Den Chevette ble innført i både "base" og "Scooter" trim nivåer, som begge forsvant fra 1985 årsmodell. Grunnmodellen og scooter Scooter var alltid et tap-leder for GM, noe som betyr at det de solgte det på eller under produksjon kostnad bare for å stimulere salget av andre modeller og få mer Chevys på gata. De eneste trim nivåer å bære over til 1986 modell år var S og CS linjer, som var kosmetiske pakker. Den "S" trim inkludert sort hjul, store identifikasjon dekaler, en rød-aksent frontgrill og listverk, og "CS" tilbudt lakkert i bilens farge støtfangere, en svart grill og frontlys bøtter med argent trim og en kromlist på dashbordet.

Modell År Endringer

Bortsett fra slik at bare S og CS modeller, 1986 modellen var den første til å komme med et føderalt mandat tredje bremselyset montert på bakre glasset. I tillegg ble det "Check Engine" light erstattes med et gult "Tjenesten Engine Soon" lys.