1985 Honda 250 ATC Compression Spesifikasjoner

Honda populariserte tre hjul off-road kjøretøy i 1980 med deres linje av ATC eller "all-terreng kjøretøy," nå omtales som ATV eller "all-terreng kjøretøy." I 1985, produsert Honda en rekke ATCs forflytter fra 70, 110, 125, 200, 250 til 350 kubikkcentimeter. Tre modeller av 250cc ATCs var tilgjengelig fra Honda i 1985: den ATC250SX, ATC250ES Big Red og ATC250R.

kompresjon

Kompresjonsforhold er et mål på hvor mye gass / luftblanding i en motor komprimeres. Å conceptualize kompresjonsforhold, tenk stempelet på sitt laveste punkt reise (nedre dødpunkt). I denne stilling har sylinder størst volum. Nå forestille sylinderen på sitt høyeste punktet på reise (øvre dødpunkt). I denne stillingen sylinderen har den minste volumet med bare en liten plass kalt "squish band" som å detonere gass / luft kostnad. Sammenligning av det største volumet når sylinderen er på sitt laveste til det minste volum når sylinderen er på sitt høyeste, gir et kompresjonsforhold som for eksempel "9: 1» noe som betyr at volum "9" er komprimert inn i volumet av bare " 1." Den komprimering på fire-taktere er avgjørende for å bygge makt. Det er vanlig å måle det faktiske trykket i en sylinder ved å måle trykket skapt i en firetakts i psi eller "pounds per square inch" av atmosfæretrykk inne i sylinderen ved øvre dødpunkt. Dette er imidlertid sjelden gjort med to slag, som er fundamentalt forskjellige motorer; outright kompresjon er ikke av stor betydning for deres prestasjoner. Den 250R er en to-takts. SX og ES er fire-taktere.

ATC250ES Big Red

Det er få substansielle forskjeller mellom den store røde og SX-modeller. Begge er ensylindret fire-taktere. The Big Red er premien firetakts modell og er litt dyrere. Sin kompresjon er 9: 1, som skal produsere mellom 142 og 170 KPa ved øvre dødpunkt.

ATC250SX

Kompresjon er en funksjon av boring og slaglengde. SX modellens sylinder og toppenden er identiske med de store røde med en boring på 74 mm (bestemmelse av sylinderens diameter) og en slaglengde på 57,3 mm (bestemme den maksimale kjøre av stempelet). Med topplokk være den samme, resulterer det i samme 9: 1 kompresjonsforhold med 142-170psi press.

ATC250R

Den 250R er en to-takts; det er helt forskjellig fra de firetaktsmodeller. Mens to-taktere kan utlede kraft fra høyere kompresjon, svare de lettere å eksos timing og tuning av inntaksporter. I likhet med de fire slag, forskyver 250R 246cc, men den har en boring og slaglengde på 66 x 72 mm og en relativt lavere 8: 1 kompresjonsforhold.