1984 Pontiac Fiero 2M4 SE Specs

Debuterte for 1984, mid-motor, to-seters Pontiac Fiero var første gang en amerikansk bil av dette oppsettet hadde vært masseprodusert. Det var nyskapende for en annen grunn også: i stedet for unibody konstruksjon, det hadde en hud av ulike typer plast rundt en stål plass ramme. Over bilens baklykter var bokstavene "2M4", noe som medførte en to-seters, mid-motor bilen med en firesylindret motor. SE var Fiero topp trim nivå for 1984.

Mål og Standardfunksjoner

Den Fiero 2M4 SE hadde en total lengde på 160,7 inches, en bredde på 68,9 inches og høyde på 46,9 inches. Det syklet på en 93,4-tommers akselavstand, og veide 2,458 lbs. Dekk var P215 / 80R13s, større enn grunn Fiero er P185 / 80R13s. Bilen hadde fire hjul uavhengig fjæring, med spiralfjærer og en anti-sway bar opp foran og MacPherson fjærben med nedre bærearmene i baksiden. Front plate og bak trommelbremser ble brukt, som var tannstangstyring. Drivstofftanken kan holde opp til 10,2 liter.

Powertrain

All '84 Fieros kom med en bensininnsprøytning, overhead-ventil inline firesylindret med støpejernsblokk og hodet. Det fordrevne 151 cubic inches (2,5 liter) med en boring på 4,0 inches og en slaglengde på 3,0 inches. Motoren produserte 92 hestekrefter og 134 fot-pounds av dreiemoment, kjører med en 9-til-1 komprimering. Det hadde fem hovedlagre og hydrauliske ventilløftere. Dette var "Iron Duke" motor, som fant bruk i flere bilmodeller over GM-merker. En fire-trinns manuell var standard girkasse, med en tre-trinns automatgir valgfritt.

EPA drivstofføkonomi estimater var 24 mpg city, 37 highway, men i henhold til de nye metodene som ble vedtatt for 2008, tilsvarer dette 21 city, 33 highway.

andre spesifikasjoner

Fiero SE kom med Pontiac spesielle WS6 håndtering pakken, som oppgradert suspensjon. En bakre dekk bagasjehylle ble også inkludert, som var en spesiell polstret ratt. Tilleggsutstyr inkludert cruise control, klimaanlegg, elektriske vindusheiser og en flyttbar glass soltak. Servostyring var ikke tilgjengelig: i en slik lett kjøretøy, med motoren mellom akslene, ble det ikke ansett nødvendig.