1984 Honda CR500 Motorspesifikasjoner

1984 Honda CR500 er en kraftig off-road motorsykkel. Den lette og slanke ramme skjuler den virkelige styrken under, noe som gjør denne maskinen mer enn i stand til rask off-road akselerasjon. Eller selvfølgelig, hjertet av CR500 makt er motoren, og denne komponenten er i stor grad ansvarlig for sykkelens ytelse.

motor~~POS=TRUNC

Hondas 1984 CR500 har en klassisk to-takts motor. Vanlig blant skitt sykler, en to-takts motor er tennplugger brann en gang per syklus av veivakselen. Det betyr at to-taktsmotorer har en rekke fordeler i forhold til mer tradisjonelle firetaktsmotorer, for eksempel lettere vekt som følge av færre ventiler og ekstra kraft fra den økte avfyringsfrekvens. I tillegg CR500 skilte med et maksimalt dreiemoment på 48,5 fot-pounds ved 6600 rpm og en topp 58 hestekrefter ved 6600 rpm.

Bore og Stroke

Honda CR500 har en 3,504-tommers diameter og en 3,11-tommers slag. Dette innebærer at motorens hullet, eller den sylindriske område i motoren hvor stempelet stiger og faller, har en indre diameter på 3.504 inches, mens slag måler den avstand som stempelet beveger seg i sylinderen, i dette tilfelle 3,11 inches.

Displacement

En motors fortrengning blir ofte brukt for å bestemme den totale styrke og kraft at den er i stand til å produsere. Forskyvning er et mål på det volum som fortrenges av motorens sylinder som den beveger seg fra sin nederste stilling til sin øvre rste stilling. Motoren i 1984 Honda CR500 har en forskyvning av 30.512 kubikk inches, eller ca 500 kubikkcentimeter.

kjøling

Med all den energien som frigjøres i CR500 motor, er kjøling en topp prioritet. Overoppheting kan alvorlig skade motoren og de omkringliggende delene. Som ofte er tilfellet for motorsykler, bruker CR500 en luft-kjølesystem. Avhengig av luftsirkulasjon for å spre varme fra motoren har fordelen av ytterligere redusere vekten av motoren ved å eliminere behovet for ekstra deler og kjølefluid, som typisk er tilfellet i en vannkjølt motor.