1981 Toyota Corona Specs

1981 Toyota Corona Specs


Toyota Corona er en japansk bil linje. Toyota Corporation introduserte den i Japan i 1957, og Corona linje med biler gikk videre til å bli en vellykket og variert linje over hele verden i flere tiår. 1981 Toyota Coronas, fra en av de siste årene av den amerikanske linjen, var tilgjengelige i flere stilarter og med flere oppgraderingsmuligheter.

tilgjengelige modeller

The 1981 Toyota Corona linjen tilbudt en fire-dørs sedan, en to-dørs hard-topp sports coupe, en stasjonsvogn og en fem-dørs kupé med en lift-bakdøren. Den liftback, sedan og stasjonsvogn var alle tilgjengelige i base (LE) og luksus (DLX) modeller, med deluxe-modellene tilbyr et bredere utvalg av luksuriøse detaljer som ekstra sikkerhetsfunksjoner, plysj tepper og seter, detaljert innvendig kledning, en uvanlig firetrinns automatgir og en kassettspiller og FM-radio alle som standard funksjoner.

Spesifikasjoner under panseret

Standardmotoren i alle coronas var en 2,4-liters bensinmotor med en litt redusert hestekrefter enn sine forgjengere. Coronas tilbudt en fem-trinns manuell girkasse som standard utstyr. En valgfri automatisk girkasse pakken var tilgjengelig, som inkluderte en overdrive girkasse alternativ. Toyota utstyrt alle Coronas med standard skivebremser. Noen modeller har også omtalt bakre skive og trommelbremser. Uavhengig foran MacPherson oppheng var en standardfunksjon på alle Corona modeller, og alle Coronas kom utstyrt med avanserte etterfølgende arm bakre henge ordninger.

Fysiske egenskaper

Corona liftback var en av Toyotas første tilbud med en femte luke-bakdøren. Den fem-dørs liftback omtalt pull-down baksetet som hadde en 60/40 splitt for større bagasjeplass. I 1978 Corona linje eksteriør gikk omfattende restyling, og 1981 modellene alle reflektere boxier, mer kompakt estetikk som resulterte. Stasjonsvogn luksuriøse modellene inneholdt en svært polert tre-korn utvendig hele siden og bak paneler. Den sports coupe holdt en vinyl hardtop utvendig, med en oppgraderingspakke for hardtop som tilleggsutstyr.