1978 Malibu Big Block Header alternativer

I 1978 Chevy tilbudt Malibu med 3,3-liters sekssylindret, 3,8-liters sekssylindret, 5,0-liters åtte sylinder eller en 5,7-liters åtte sylinder. Den lille blokk 350 var ikke et dårlig alternativ å ha, men for de av oss som ønsker mer kraft ut av vår tur, vi bestemmer oss for å stappe en stor blokk under panseret. Naturligvis 78 'Malibu ikke kommer med mulighet for 7,4-liters 454 åttesylindret motor, men man kan bli proppet i det hvis du prøver hardt nok. Den vanskeligste delen om å erstatte en liten blokk motor med big block er å finne ut nøyaktig hva du skal gjøre med eksos.

The Stock manifolder

Hvis du vurderer å bruke de lager 454 eksosmanifolder, vil du komme opp med ingenting, men mislykkes. De lager eksosmanifolder var to store til å passe i Malibu motorrommet, så uten tilpasning dette aldri ville fungere. Selv om du tilpasset motorrommet du ville kjøre inn problemer med eksos ned rør montering oppover til fordeleren riktig, og for å gå inn i alt dette arbeidet kan du like godt ta den helt ut og utstyre som bad boy med overskrifter. Problemet med å prøve å finne overskrifter er det ingen søknad se opp for en 78 Malibu, så vi må stole på prøving og feiling av andre til å finne en passende oppsett.

Hooker topper

Hooker topper # 2241 er en av bare et par levedyktige alternativer for overskrifter som faktisk vil passe gjennom motorrommet og chassis. De 2241 er det 2 "primære uttak med 3,5-tommers samlere, men du må kjøpe reduksjonsgir og tilpasset bøy eksos fra header tilbake. Du må barbere nedre bakre hjørne på førersiden motor mount å gjøre overskriften passer. Du vil også finne det vil spare deg timer med finagling hvis du setter overskriften på plass og støtter den med mekanikk ledning før du slippe motoren.

Hedman topper

Hedman hodene # 65216 er andre alternativ for en god ren ser eksos oppsett uten omfattende ombygging. Dette paret overskrifter vil fungere godt og sies å jobbe med lager mounts og en aksje bunnpanne. Den overskrifter exit under chassiset og komme med sveis på samlere. Det er en konkurranse header med en og 7/8 primære med 3,5-tommers samlere. Den store endringen her er behovet for å hakk ut korset medlem på førersiden, og muligens litt lys sliping til førersiden motor mount for å hindre rubbing på etter markeds mounts.

Universaloppsett

Hvis du er noen som er i fabrikasjon og du har muligheten til å bøye din egen eksos rør kan du velge å bruke shorty blokk huggers fra alle produsenter. De vil bolt til 454, og vil gi en anstendig mengde plass til å feste reduksjonsgir og rute din ned rør. Dette alternativet som de andre kan resultere i behov for å hakk ut motorfester eller chassis stykker, men dette er vanlig over hele linja én motor bytteavtaler som dette. Bare husk at uansett hvilket alternativ du velger, vil ingenting bolt direkte opp med god klaring fordi bilen ikke er designet for et slikt monster å være proppfull under panseret.