1977 Ford 351M Distributør Spesifikasjoner

Fra midten av 1970-tallet til tidlig på 1980-tallet, den 351M var en av Fords mest populære små-blokk motorer og ble rost for sin evne til å produsere store mengder dreiemoment, spesielt ved lave turtall. Det var av denne grunn at Ford brukt motoren i hele sin lastebil linje. Som med alle Fords bensinmotorer, den 351M distributør var den viktigste komponenten i tenningssystemet. Distributøren holdt en grunnleggende design som var ganske holdbare, men komponentene kan bære. Den beste måten å finne ut om distributøren krever oppmerksomhet er å sammenligne ytelsen med fabrikkspesifikasjonene.

sentrifugal Advance

Den sentrifugale forhånd starter på mellom 0 og 3 grader ved 500 rpm. Sentrifugal forhånd refererer til det punkt hvor fordeleren roterer som hastigheten av motoren øker. Hensikten med sentrifugal forhånd er å sikre at fordeleren dirigerer gnist til hver tennplugg i tid for å kompensere for motorens økt hastighet.

Intermediate Advance

Det mellomliggende forhånd griper mellom 4,5 grader og 6,25 grader ved 650 rpm, og mellom 6,5 og 8,25 grader ved 1500 rpm. Umiddelbar forhånd refererer til midtpunktet på fordel rotasjon på grunn av sentrifugalkraften forhånd.

Full Advance

Distributøren skal være fullt avansert på 11,5 grader og ved 2500 rpm. Full forhånd refererer til den maksimale mengden av distributør rotasjon forårsaket av sentrifugal forhånd.

vacuum Advance

Utgangspunktet ved hvilken vakuum forhånd stempelet åpnes er ved 5 inches av vakuum. Den maksimale forhånd er 13.25 grader ved 15 inches av vakuum.