1975 Chevy Truck Specs

1975 Chevy Truck Specs


Når Don McLean skrev sin "American Pie" nasjonalsang, sang om å kjøre sin Chevy til Levee, det vakte en kjerne minne of America nedfelt i en pickup lastebil. 1975 Chevrolet lastebil var standardmodellen fortsatte i samme tiår, og brukes av tusenvis av sjåfører, unge og gamle. Spesifikasjonene på lastebil fortelle litt om historien også, utformet før olje-embargo og gass linjemangel hadde truffet i full effekt. Selv etter dagens standarder versus SUVer, den '75 modellen var fortsatt et stort kjøretøy i sin egen rett.

grunn~~POS=TRUNC funksjoner

Lastebilen ble solgt i en seks-sylindret og åtte-sylindret motor design, avhengig av eierens preferanser. Men California kjøpers var begrenset til bare V-8 motor fordi staten utslippskravene sperring mindre motor.

Sekssylindrede motorer kom i to valg: en 205-kubikk tommers modell og en 292-kubikk tomme alternativ.

Den åttesylindret konstruksjon tilbys fem ulike valg med bunnen av serien gir en 307-kubikk tomme motoren og toppen monster dimensjonering i 400-kubikk inches.

Lastebilen grille sported horisontal, body-wide lastebil emblem på forsiden av kjøretøyet.

Lastebilen kroppsform fortsatte "avrundet kropp" funksjoner for design i gang med 1973-modellen. Det samme 1975 formen fortsatte til endret i 1991.

Endringer som gjøres i 1975

1975 modell markerte det første året den mindre 307 V-8 motor ble ikke brukt i Chevy lastebil.

Den åtte-sylindret motor bygget med '75 lastebil modellen hadde en produksjon på 6000 pounds av slepe med en 400-kubikk tomme motoren.

Den tilsvarende overføring til V-8 motor makeup var en automatisk med en NP 203 firehjulstrekk design. Den manuelle girkassen valg gitt NP 205 overføre saken.

alternativer

Nye lastebiler kom med tre forskjellige trim alternativer. Standardpakken gitt var Custom trim. The Scottsdale gitt midten av veien alternativet, og Silverado trim ble reservert for full pris valg.

Chassiset typen kom i fire ulike alternativer som inkluderer standard to- og firehjulstrekk valg og deretter pakke design for lys plikt eller kommersiell bruk. Overføringen på den automatiske var begrenset til en tre-trinns-pakken, men manuell girkasse gitt et utvalg av fire hastigheter.