1975 Chevy Nova OEM alternativer

En ny generasjon Chevy Novas debuterte for 1975, med jevnere og litt mer firkantet linjer enn forrige generasjon. Mens metall var helt ny, endring stilen var marginalt evolusjonær: akselavstand var det samme som før (111 inches), dimensjoner var ganske like, og de samme kroppen stiler var tilgjengelig. Den nye modellen var ganske populær blant kjøperne, med over 272 000 eksemplarer produsert.

Trim Nivåer og karosserivarianter

Chevrolet tilbudt '75 Novas som en firedørs sedan, to-dørs coupé eller to-dørs kombikupé. Kombi var den dyreste alternativet av de tre. Trimme nivåer begynte med prute-utgaven Nova S, som var bare tilgjengelig som en to-dørs kupé. Standarden "Nova" trimme nivå var tilgjengelig i alle tre karosserivarianter. Ett trinn opp, Nova Custom tilbudt mindre trim oppgraderinger til interiør og eksteriør, og var også tilgjengelig i tre versjoner. Top of the line var den nye Nova LN (for "Luksus Nova"), tilgjengelig enten som en firedørs sedan eller en to-dørs kupé. LN inkludert spesial fender emblemer, ekstra body listverk, elektriske låser, air condition og mer plysj sitteplasser. Alle trim nivåer kunne komme med noen Nova motor.

drivlinje alternativer

Basen motor var en overhead-ventil, in-line sekssylindrede fortrenge 250 kubikk inches (4,1 liter). Den hadde en støpejern blokk, syv hovedlagre, hydrauliske ventilløftere og en Ster ett fat forgasseren. Kjører med en 8,25-til-1 kompresjonsforhold, det produsert 105 hestekrefter og 185 fot-pounds av dreiemoment. V-8 makt var tilgjengelig i form av en 262-kubikk-tommers (4,3-liter) overhead-ventilers motor, som produserte 110 hk og 200 fot-pounds av dreiemoment. Også tilgjengelig var Chevy 350-kubikk-tommers (5,7-liter) V-8 (salg kode L65) som gjorde 145 hk og 250 fot-pounds av dreiemoment, ved hjelp av en to-fat carb. En fire-fat versjon (salg kode LM1), som produserer 155 hk, var også tilgjengelig.

Standarden overføringen var en tre-trinns manuell, bortsett fra på California biler med 350-motoren, som hadde en automatisk som standard. Dette var den tre-trinns Turbo-Hydramatic, ekstrautstyr på alle Novas. For biler som selges med 350 V-8, kan en spesiell Muncie firetrinns manuell også bestilles.

Andre spesifikasjoner og opsjoner

Super Sport (SS) utstyrspakke fortsatte, men det var bare et utseende pakke, inkludert en mørk grill og spesielle hjul, og det kan bestilles med noen av de tilgjengelige motorene. 9087 Nova SSS ble solgt for modellåret 1975. Stål-belte radialdekk var standard utstyr for første gang i 1975, som var skivebremser foran. Vanlig dekkdimensjon var E78-14; FR78-14s fulgte med Nova LN. Alternativer for 1975 inkluderte en vinyl topp, air condition, en kassettspiller og en AM / FM stereo.