1974 VW Super Beetle Specs

1974 VW Super Beetle Specs


Volkswagen Super Beetle er en av de mest solgte bilene gjennom tidene. Innen den 1974 Super Beetle var tilgjengelig i det amerikanske markedet, over 15 millioner hadde blitt solgt på verdensbasis. 1974 modell år inneholdt 1303 Super Beetle modell plattform, den fjerde generasjonen av Beetle å bli produsert. Denne generasjonen holdt et reservehjul på innsiden av frontlasterommet som ga bilen økt lagringsplass i forhold til tidligere modeller.

Motor og girkasse

1974 Super Beetle er utstyrt med en 1600 ccm, 60 hk, tresylindret motor med en ekstern oljekjøler. Det genererer 77 fot-pounds av dreiemoment ved 2600 RPM, og har en 83-millimeters diameter og et kompresjonsforhold på 7,5: 1. Som med tidligere biller, motoren er montert i baksetet, som ble kosmetisk endret for å passe større 1303 generasjon motor. 1974 Super Beetle bruker en åpen differensial, bakhjulsdrift system. Motoren kan akselerere 0-60 i 18,6 sekunder og har en toppfart på 86 MPH. En fire-trinns manuell girkasse var standard utstyr.

Bremsing og fjæring

1974 Super Beetle har skivebremser foran og bak trommelbremser. På forsiden, bilen har et par av MacPherson fjærben og spiralfjærer, en anti-roll bar og etterfølgende armer. Bakhjulsopphenget er en semi-pendelakse og er uavhengig fra chassiset, slik som den fremre del.

Eksteriør og interiør funksjoner

Den 1303 generasjonen av Super Biller holdt et nydesignet instrumentpanel med kollisjonsputer i tankene for fremtidig produksjon, selv om bilen ikke var utstyrt med dem. Frontruten ble også utvidet til å overholde påvente sikkerhetslovgivningen for å øke avstanden mellom passasjerene og frontglasset. På grunn av denne nye frontruten, ble frontdekselet endret og kortere enn tidligere modell-årene, dens primære visuelle forskjellen er tapet av front VW emblem.