1974 Volkswagen oljeutslipp fra en Stripped senter Drain Plug

Volkswagen har vært å produsere den type I - ofte kalt bobla eller Bug - kommersielt siden 1946. En motsetning - Boxer - firesylindret motor med bensininnsprøytning krefter 1974 Beetle. Beetle bruker ikke et oljefilter som ofte tenkt, men bruker en skjerm-type sil beholdes av en plate som også huser bunnpluggen. Nye sump plater vanligvis kommer med nye nøtter, kobber skiver og en dreneringspluggen med vaskemaskin. Dette gjør fikse en strippet tappepluggen mye enklere enn på biler med en konvensjonell olje pan fordi du kan erstatte den strippede sump plate i stedet for å måtte reparere eller erstatte hele bunnpannen.

Bruksanvisning

1 Parkere foran Volkswagen på ramper. Hev baksiden av Volkswagen med en jekk og støtte det med jack stands. På denne måten er det Volkswagen nivå; du kan tømme all oljen og få en komplett oljeskift mens fikse tappepluggen.

2 Plasser et avløp fat under tappepluggen. Fjern pluggen med en skralle og socket. La oljen renne ned i pannen.

3 Fjern de seks muttere og skiver fra sumpen plate som huser dreneringspluggen med en skralle og socket. Fjern platen. Fjern papiret pakningen, etterfulgt av olje silen og den remainining papirpakning.

4 Rengjør monteringsoverflaten av motoren med en butikk fille. Pass på at det ikke er noen biter av pakningen igjen på motoren. Rengjør silen med deler renere og la den tørke. Hvis silen er veldig skitten, må den skiftes.

5 Installer en ny pakning på motoren. Monter silen og andre pakningen. Installer en ny sump plate, skiver og muttere. Bruk en momentnøkkel og socket til dreiemoment nøtter til 5 fot-pounds, som arbeider i en krysser mønster. Installer en ny tappepluggen og vaskemaskin. Trekk ut kontakten til 9 fot-pounds.

6 Legg 2,5 liter av 10W-30, 10W-40 eller 20W-50 motorolje; 20W-50 er det vanligste valget, men bruk den du foretrekker. Kontroller oljenivået.

7 Hev baksiden av Volkswagen, fjerne bukker og senke bilen til bakken. Kjør av ramper. La motoren kjøre og se etter lekkasjer.