1974 Mustang 2 Front End Alignment Spesifikasjoner

Ford Motor Company fullstendig redesignet Mustang for 1974 årsmodell, kaller det Mustang II. Den forhjulsoppheng og styring ble oppgradert til å omfatte tannstangstyring og spiralfjærer i mellom øvre og nedre kontrollarmer. Dette forhjulsoppheng satt opp - enten i original eller ettermarkedet skjema - er grunnlaget for mange moderne hot rods som 2012. Før service på 1974 Mustang II hjuloppheng foran, bør du være klar over justeringsspesifikasjoner.

Caster

Caster er vinkelen mellom den øvre og nedre dreiepunkter av suspensjonen som så fra siden. På Mustang II, ville disse dreiepunkter er de øvre og nedre kuleledd. Trinse påvirker geometrien av forhjulet i svinger. Ifølge Ford, hjuloppheng foran i Mustang krever positiv trinse. Dette betyr at det øvre kuleleddet er litt mer videresende den nedre kuleledd. Den ideelle lakser for begge sider av bilen er 7/8 grader. Et minimum på 1/8 grad og et maksimum på en 5/8 grad er tillatte.

Camber

Camber er vinkelen på dekk og hjul som vist foran fronten av bilen. De fleste biler - 1974 Mustang II inkludert - har negativ camber innebygd i forhjulsopphenget. Dette betyr toppen av begge forhjulene er nærmere hverandre at bunnen av dekkene. Dette bidrar til å holde bilen mer stabil med minimal dekkslitasje i svinger ved å holde mer av dekkets slitebane i kontakt med veibanen. Ford krever ½ grad av negativ camber for både høyre og venstre side av bilen. Et minimum på ¼ grad til et maksimum på 1 ¼ grad er akseptabelt.


Tå i vinkelen av forhjulene i forhold til et langsgående plan med lengden av bilen. Toe-in er en tilstand der forhjulene er nærmere hverandre på forsiden. Toe-out gjør at forhjulene er nærmere hverandre i ryggen. Justerings spesifikasjoner for din Mustang oppfordring til 1/8 tomme av toe-in, med null tå på et minimum og ¼ tommers toe-in maksimum.

Justeringer for riktig justering

For å justere caster vinkel på 1974 Mustang II, må spankulere stang mutter løsnes. Staget stang i festet til den nedre styrearmen bakfra. Når stangen flyttes inn eller ut, er caster vinkel endret. For å justere camber, må de øvre styrearmen festeboltene løsnes. Monteringshullene i kontrollgruppen er slisset, slik liten bevegelse av armen inn eller ut for å få riktig grad av camber. Tå på Mustang justeres ved å løsne klemmutterne på de ytre tie stenger, deretter vri tie stenger - som er gjenget - inn eller ut etter behov.