1974 Dodge Ramcharger Specs

Den Ramcharger er en av de første biler som ble kjent som en sport utility vehicle (SUV). Året 1974 var det første året av produksjon for Ramcharger, som ble kalt Rhino i utviklingsfasen. Det var basert på Dodge D-serie pickup lastebil chassis. Foruten å være en av de første SUV noensinne utgitt, den Ramcharger var den første Dodge bilen solgt med "Ram" i navnet. Mange flere Rams skulle komme, inkludert Ram pickup og Ram van. Den Ramcharger forble i produksjon i USA frem til 1993, da den ble erstattet av Durango.

Kropp

Den Ramcharger var en to-dørs SUV konstruert med en pickup lastebil chassis med en forkortet akselavstand. Denne originale Ramcharger var i utgangspunktet en lastebil med et skall, en kort seng og en utvidet cab. 1974 Ramcharger kom med firehjulstrekk, selv om en to-wheel drive ble gjort tilgjengelig i 1975. Akselavstanden var 106 inches. SUV hadde en lengde på 184,6 inches og en bredde på 79,5 inches. Det sto om lag 70 inches høy. 1974 Ramcharger også kom med en hard top, som var flyttbare. Den Ramcharger ble laget med en spesiell differensial for å kompensere for hastighetsvariasjoner mellom bakre og fremre aksler. Den kom standard med servobremser, med trommer i ryggen og skivebremser foran. Gasskapasiteten var stor, med en 24-liters tank.

Motor

Standardmotoren for 1974 Ramcharger var en 3,7-liter, 224 CID seks-sylindret motor. Boring og slaglengde er 3,4 inches med 4,12 inches. Den hadde en topphastighet på 81 miles per time. 1974 Ramcharger hadde også en spesiell lavgir-modus, som er tillatt for off-roading. Torque var 174 fot-lbs. 1600 omdreininger per minutt. Starter i 1980, ville Ramchargers komme med V-8 motorer også, den største en 318 CID 5,9-liters motor.

alternativer

Merkelig, standard Ramcharger hadde bare ett sete i front, en bøtte sete for sjåføren. Alle andre setene var alternativer, inkludert et baksete. Men dette designet medførte at Ramcharger kunne brukes lett som en last van. En front bøttesete kan legges som et alternativ. Kjøpere kan også legge beskyttelsesplater, cruise control og en drikke kjøligere for frontkonsollen. Ramchargers kom standard med flyttbare hard topper, men en myk topp kan bestilles fra forhandleren. En stålveltebøyle og en ekstremt stor gasstank som kan frakte 35 liter kan legges i tillegg.