1974 Corvette Kropps Spesifikasjoner

1974 Corvette Kropps Spesifikasjoner


1974 Corvette var en del av tredje generasjon av Corvettes betegnet som C-3. C-3 generasjon startet i 1968 og ble avsluttet i 1982. 1974 Kroppen hadde ingen store endringer, bare små. Delvis på grunn av 1973 oljekrisen og nye utslippskrav, Corvette ble mer av cruiser enn en racerbil. Bevis på dette manifestert i Corvette er fallende motorkraft. I 1974 Corvette droppet big-block 454-kubikk-tommers V-8.

chasis Stats

1974 Kroppen hadde seks år under beltet sitt. Forbrukerne fortsatt hadde et valg av en cabriolet eller coupe. Denne generasjonen så ingenting som C-2 generasjon. Den hadde en feide-back design med en strømlinjeformet kropp basert på 1965 Mako Shark showet bil. Kroppen hadde en akselavstand på 98 inches. Den totale lengden på 1974 Corvette var 185,5 inches for både kupé og kabriolet. De begge var 69 inches bred og hadde en samlet høyde på 47,4 inches. I tillegg Corvette hadde en bakkeklaring på 4,5 inches.

Minor Utvendig Endringer

Bakenden på kroppen ble endret med en redesignet skrå bakenden. Denne nye bakenden ble utformet som en to-delt seksjon som skilte den bakre øvre enden fra støtfanger cap. Chevrolet eliminert den konvensjonelle bakre støtfanger og erstattet den med en matchende body-farge uretan støtfanger for utseende, som dekket den faktiske stål støtfanger under. Corvette var alt om den ser ut. Borte var den bakre lokket spoiler. Bakenden ble nå erstattet med en glatt overflate uretan forlengelse som dekket de bakre baklykter og bakre støtfanger. Denne nye bakenden ble produsert for å møte nye føderale energiabsorberende krav. Den nye bakenden lagt 30 lbs. av vekten til Corvette.

understell

1974 Corvette hadde en stige stil ramme av sveiset stål med fem crossmembers. Det hadde uavhengig forhjulsoppheng med spiralfjærer med rørformede sjokk og stabilisatorstag. Den bakre hadde uavhengige etterfølgende armer, tube sjokk og en anti-roll bar. Understellet hadde noen små endringer som endret suspensjon. I 1974 Corvette tilbudt ny Gymkhana suspensjon. Dette betydde fronten fikk 0,9375 tommer foran stabilisator bar, heavy-duty foran suspensjon foringer, fjærer med en 550 lb-tommers rating og bak fjærer med en 304-lb-tommers rating.