1971 Corvette Specs

1971 Corvette Specs


1971 Corvette er en del av det som er kjent som den tredje generasjonen av Chevy legendariske Corvette sportsbiler. Fra og med 2010 har Corvette levd gjennom seks generasjoner, og er den eneste amerikanske sportsbilen som har vart 50 år. Tredje generasjon Corvette hadde samme grunnleggende motor, men ble utformet for å se helt annerledes ut enn den andre generasjonen, som ble mønstret etter den svært karakteristiske kroppstype en 1964 prosjekt kalt Mako Shark II, gjort av Ford Mustang skaperen Larry Shinoda.

Under panseret

En av fire motorer var inkludert i 1971 Corvette. V-8 LS6 motor hadde 425 hestekrefter og aluminium hoder. Du kan også finne den med en LT1 motor, med 350 ci 330 hk og en spesiell aluminium radiator. Den tredje var LS5 motor, med 454 ci 365 hk; og den siste var LS6, med 454 ci 425 hk. Bilen hadde også Holley og Rochester Quadrajet karbohydrater.

Makt

1971 Corvette så ut som en rask bil, og det var absolutt. 1971 Stingray kunne hatt med enten manuell eller automatisk girkasse. Med V-8 LT1 motor, kunne Corvette gå fra null til 30 miles per time i 3 sekunder, null til 60 på 5,9 sekunder og null til 100 på 14,8 sekunder.

Kropp

1971 Corvette kom som enten en to-dørs coupé eller cabriolet. Den hadde en særegen spisse nesen, fire runde baklys (noe Chevy vil også bruke for Camaro) og en total lengde på 182,5 inches. Kjøretøyet hadde en høyde på 47,9 inches, en bredde på 69 inches og en akselavstand på 98 inches. Kroppen kom med en anti-roll bil og både kupé og kabriolet hadde en egenvekt på 3,593 lbs. Fronten av bilen hadde en uavhengig, A-arm spiralfjærer suspensjon, mens den bakre hadde side struts og en tverrgående bladfjær suspensjon.

alternativer

Et stort antall alternativer var tilgjengelig for denne bilen. Kjøpere kan bestille sine biler med en tilt-teleskopisk rattstamme, deluxe hjulkapsler og et alarmsystem. Du kan også sette inn en AM-FM stereo i en tid da de fleste radioer kom med AM bare og velge kraft bremser, et bakaksel ratio og en bakrute defroster. To spesielle formål motor pakker, den LT1 og LS6, var tilgjengelige. Lucky Corvette eiere kan også bestille en rekke interiør og eksteriør farger. De utvendige fargevalg for 1971 var klassisk hvit, Brands Hatch Green, Sunflower Gul, Nevada Silver, Mulsanne Blå, Mille Miglia Red, War Bonnet Gul, Ontario Orange and Steel Cities Gray. Interiøret kom standard med svart vinyl, men du kan bytte til mørk grønn, sal, mørk blå, rød vinyl, sadel skinn eller svart skinn.