1969 Jaguar XKE Carb Spesifikasjoner

1969 Jaguar XKE Carb Spesifikasjoner


1969 Jaguar XK-E var en del av en svært vellykket linje av biler produsert i Storbritannia og USA fra 1961 til 1975. Denne serien ble en umiddelbar og varig hit på grunn av sin relativt rimelig pris og elegant utseende. Det luksuriøse sportsbilen har manuell girkasse og kjører på bensin drevet av to forgassere. De opprinnelige modellene E-serien hadde mekaniske problemer, men etter 1969 ble de løst.

Motor

Den XK-E har en 4,2 l motor med doble overliggende kamaksler (DOHC). Jaguar begynte å bruke DOHC motoren i alle sine biler begynner i slutten av 1940-tallet. Denne type motor har flere ventiler per sylinder som kan oversettes til økt makt. Motoren har seks sylindre. Hestekrefter er 246, noe som gjør det i stand til høye hastigheter og rask akselerasjon. Den kompresjonsforhold er 9,0: 1. Blokken er støpejern og hodet er aluminium.

Opptreden

Den XK-E har en toppfart på 138 km / h og kan gå fra null til seksti på 7,2 sekunder. Dette er imponerende rask akselerasjon selv etter dagens standarder. Bilen har bakhjulsdrift og en svingradius på 39,8 fot. På den tiden den kom ut, var det en av de raskeste bilene på markedet.

Målinger

Jaguar XK-E har en tomvekt 2,910 lbs. Kroppen er 175,3 inches i lengde, 65,2 tommer i bredden og 48,1 inches høy. Akselavstanden er 96 inches. Når E-serien dukket opp først i 1961, dimensjoner og design av kroppen var annerledes enn noen tidligere modeller. Kroppen utformingen endret gradvis fra 1961-1969 og vektøkning, men dimensjonene forble lik.

Bremser og fjæring

1969 XK-E bremsesystem holdt fire hjul disker. De bakre diskene er innenbords. Forhjulsopphenget har A-armer av ulik lengde, torsjon barer og tube sjokk, som tjener til å jevne ut ride og absorberer vibrasjoner. Bakhjulsopphenget har slepearmer med spiral sjokk og en anti-roll bar for ekstra sikkerhet i tråd med økt fokus på kollisjonssikkerhet som begynte med 1967-modellene.

1969 Modell

1969-modellen er lett gjenkjennelig med sine åpne frontlykter og wrap-around støtfanger. Denne modellen også omtalt innføringen av et bedre kjølesystem som inkluderer to fans. Senere ble bilene laget i samsvar med amerikanske krasj og utslippsstandarder.