1969 Dz 302 Motorkomponenter

Den DZ302 ble produsert av Chevrolet i slutten av 1960-tallet. Det ble produsert som en racing motor for Camaro modellen dermed gjengi en mer konkurransedyktig bil når det kom til kretsen. Den ble brukt til å konkurrere i Sports Car Club of America (SCCA) Trans-Am racing-serien. Det ble opprinnelig utformet som en liten størrelse på grunn av tekniske forskrifter scca. Utførelsen av denne bilen er forbedret med spesialkomponenter som den bruker i sin stenger, veivaksel, bunnpanne og andre deler.

motor~~POS=TRUNC

Dette 5-liters V-8 motor er i stand til dissipating maksimal effekt på 350 hestekrefter ved 6700 rpm og en dreiemoment på 290 fot-pounds ved 4200 rpm. De boring og slaglengde dimensjoner er 4 og 3 inches henholdsvis knyttet til et kompresjonsforhold på 11-til-1.

veivaksel

Den høye turtall som genereres av denne motoren krever en veivaksel som er laget av herdet stål. For alle modellene produsert, er veivaksler herdet gjennom en prosess som kalles tuftrided som innebærer oppvarming deretter herding lagertappflater med bruk av kjemikalier.

stenger

Motoren ble konstruert av stenger som ble gjort i en stil kjent som flytende håndleddet stil. I løpet av 1968, og senere modeller av DZ302, ble stavene er laget av en prosess med metall spenningsgløding som er kjent som kulehamring. Denne fremgangsmåte forbedrer kvaliteten av metallet ved å trykke metall med små kuler av metall kalles skutt Peens som forlater gropene på stengene.

kamaksler

1969 DZ302 motor design innarbeidet en 30/30 solid løfteren med kamaksel måler 452 inches for inntak og eksos løft på 455 inches. Dette kamaksel inntak varighet er 229 grader Fahrenheit, og har en eksos varighet på 237 grader Fahrenheit. Den solide løfteren har vist seg å være mer pålitelig enn de hydrauliske løftere tross krever mer vedlikehold.

Oil Pan

Motoren kom med en spesialdesignet forbløffet bunnpanne som var i stand til å stoppe høytrykk oljepumpe når bilen akselererte eller når det var å snu.