1968 Plymouth Roadrunner Fakta

The Plymouth Road Runner er sett på som en av de klassiske amerikanske muskelbiler. I dag er bilen populær blant samlere og bilentusiaster, men når den først ble utgitt i 1968, bilen ble nesten sett på som en ettertanke fordi det var i mid-size kategori for Plymouth.

Produksjon

Det var tre modeller av Road Runner tilgjengelig i 1968. søyle kupé var den største selgeren, etterfulgt av hardtop coupe. Selskapet har også solgt litt mer enn 1000 av biler med en spesiell Hemi-motor, som koster en ekstra $ 715.

Utgivelse

1968 Plymouth Road Runner ble opprinnelig utgitt som en mid-price bil som var mer overkommelig for massene. Selskapet solgte 45.000 biler i det første året og endret mange ting om det i senere utgivelser.

Standard

En 383 kubikk tomme V8-motor og manuell girkasse kom standard på 1968 Plymouth Road Runner. Bilen kan produsere opp til 335 hestekrefter, og ble sett på som en av de raskere og rimeligere biler på veien.

fasiliteter

Det var noen fasiliteter og muligheter som finnes i 1968 Plymouth Road Runner. Bilen manglet air condition, radio, trim og cruise control og bare kom i et par farger.

Warner Brothers

Warner Brothers ga Plymouth rettighetene til å bruke Road Runner tegneseriefigur i reklamefilmer for $ 50.000. Den pipelyd gjort av tegneserie fugl ble etterlignet av bilen i TV-reklamer.