1968 Chevrolet Camaro Fakta

Chevrolet introduserte Camaro i 1966 som en fire-seters sportsbil som svar på Ford Mustang. I 1968 hadde den Camaro fortjent sin plass blant de muskel bil legender. Den '68 Camaro var like på mange måter til '67 to-dørs coupé-modellen med noen forbedringer.

The Grill

FirstGenCamaro.com beskriver den nye grillen delen av 1968 Camaro som "en satin-sølv horisontale barer grille med 6 vertikale skillevegger, innfelt frontlykter og parkeringslysene."

Astro Ventilasjon

Chevrolet eliminert luftevinduer også kjent som vindus vinger - den lille trekanten formede vinduer ved siden av rullen ned vinduet på døren. I stedet Chevy introduserte Astro Ventilasjon, en liten ball-jakt enheten lagt til endene av dashbordet med ventiler for å skape gjennomstrømning ventilasjon.

motor alternativer

I 1968 ble Chevrolet motor navngitt i henhold til størrelsen på motoren målt i kubikk inches, ble antall tennplugger, og hvor pluggene plassert på motoren.

Chevrolet ga forbrukerne et antall av motorsteder, også referert til som kraftverk, på the1968 Camaro, inkludert to størrelser av en in-line seks (I6), hvor alle seks tennplugger sitter ved siden av hverandre i en rett linje på motoren. Disse var 230 I6 og 250 I6.

Større motorer var V8, hvor pluggene er gruppert i to deler på venstre og høyre side (se på motoren mens du står på grillen) på skrå for å skape toppen av en "V" form. Hver størrelse av motoren også tilbudt en til tre alternative versjoner som ble endret til å ha en større Break Horsepower (BHP) for å øke kraften som den blir levert til hjulene. Dette inkluderte to versjoner av 327 V8 med ditt valg av 210bhp eller 275bhp. To versjoner av 350 V8 med ditt valg av 255bhp eller 275bhp. Tre versjoner av 396 V8 med ditt valg av 325bhp, 350bhp eller 375bhp.

Super Sport (SS) ytelse pakken alternativet var tilgjengelig på 396 V8 350bhp og Z-28 pakke på 396 V8 375bhp. Ytelses pakker inkluderte en rekke oppgraderinger gruppert sammen.

Sende alternativer

Automatisk eller manuell fire-trinns girkasser var tilgjengelig. Hurst pakkene var tilgjengelig som en oppgradering til manuell girkasse eller inkludert i motor-ytelse pakker.

Endringer i Suspension

1967-modellen har noen problemer med suspensjon kjent som en wheelhop eller en aksel tramp, hvor bilen ser ut til å ha en liten hop eller hikke mens akslene er å snu. Aksel tramp ble korrigert i 1968 Camaro ved å erstatte enkeltfjærbladfjærer med fem-bladfjærer og svimlende plassering av bakre støtdempere.

Sidemarkeringslys Lights

Som følge av nye statlige reguleringer, ble sidemarkeringslykter lagt til 1968 Camaro. Små lamper trimmet i krom, har en reflekterende evne når lysene ble slått av, var plassert nær endene 'støtfangere foran og bak som hver buet kanten av kroppen. En oransje lys foran og rødt lys på baksiden tillatt andre drivere for å bedre se profilen til Camaro om natten.

interiør endringer

1968 Camaro omtalt en ny midtkonsoll, som legges til sportsbil følelse, selv for modeller med automatgir. The '68 Camaro også omtalt nye setetrekk og valgfri oppgradering av en houndstooth setestoff. Innvendige dører tok på en ny opptreden med nye krom dørpaneler og dash holdt en ny ordning av målerne.