1967 Triumph Trophy Specs

Introdusert i 1956, Triumph Trophy var godt egnet til off-road bruk. Sykler fra den tiden var ikke høyt spesialisert slik de er i dag, men den Trophy lente seg mot verktøyet og et bredt spekter av bruksområder i forhold til gaten-sport Bonneville. Ved 1967, hadde det Triumph Trophy TR6 utviklet seg fra det som noen kalles en "gate scrambler" i retning av Bonneville; det var gatesykkel, ikke multi-purpose opprinnelige Trophy.

Engine Configuration

I hjertet av Triumph Trophy var en 649cc inline twin-sylindret firetaktsmotor. Det var luftkjølt og hadde en overliggende kamaksler. I likhet med 1967 Bonneville 650, det hadde en boring på 71 mm og en slaglengde på 82 mm. Motoren pustet gjennom et enkelt 30mm Amal Carb, i motsetning til Bonneville tvilling Amal-tallet. Den nedre head-flow, i forhold til 1967 Bonneville produsert litt mindre enn "Bonnie" 46 hestekrefter, men mer enn forrige Trophy er 42 hestekrefter. Strømmen ble levert fra via kjeden og en fire-trinns girkasse.

Chassis og bremser

The Trophy TR6 ansatt en stål craddle ramme med en stål svingarm og doble støtdempere bak, typisk for perioden. Forhjulsopphenget ble gitt av teleskopgaffel patroner, beskyttet med distinkte, gummi gaffel-vakter. Stoppe strømmen kom fra både foran og bak trommelbremser.

Endringer for 1967

I 1967 Trophy, mens ikke helt gate utøver som "Bonnie", med sin singel forgasser, fikk ytelsesgevinster av økt kompresjon fra 8,5: 1 til 9: 1 som var høyere enn Bonneville-tallet. Det vedtok også Bonneville ventil tog, med samme cam profil.

The Trophy sin Fame

The Triumph Trophy (pre-1967) ble profilert i The Great Escape, med Steve McQueen viser av motorsykkelens evner. På den lille skjermen, var Trophy blant flere motorsykler ridd av Happy Days 'Arthur Fonzarelli, eller "The Fonz". Mens Fonz hadde blitt sett på Harley og BSA-tallet, foretrakk han Triumph --- Trophy, blant dem.