1967 Nova Radiator Installasjon

Chevrolet sluppet Nova - offisielt kåret til Chevy II Nova - 29. september 1961. Den første Super Sport modell så utstillingslokaler i 1963 årsmodell. 1967 Nova er ikke den mest attraktive av de 1960 Chevrolets, men en perfekt SS modell kan hente oppover på $ 25 600, per NADA i mars 2011. 1967 Nova kom i tre karosserivarianter, de var: todørs hardtop, firedørs sedan og fire-dørs stasjonsvogn. Installere en ny radiator i en 1967 Nova er en relativt enkel oppgave som bare krever bruk av noen grunnleggende håndverktøy.

Bruksanvisning

1 Fjern radiatorlokket fra radiatoren.

2 Løft fronten på Nova med et gulv jack og plassere bukker under rammeskinnene. Senke gulvet jack til Nova vekt holdes kun av bukker.

3 Krype under bilen og finn radiator petcock - tappepluggen på nedre førersiden av radiatoren. Skyv renne pannen under petcock og forsøke å løsne vingeskruen for hånd. Hvis tommeskruen er for stramt, nøye bruke kanal-lock tang for å løsne den. La all kjølevæsken renne fra radiatoren i avløpet pannen.

4 Løsne slangeklemmen som fester nedre radiatorslangen til radiatoren med en skrutrekker. Trekk den nedre radiatorslangen fra radiatoren, hjelper en liten vridning bevegelse for å frigjøre slangen fra radiatoren.

5 Løs slangen klemmen som fester den øvre radiatorslange til toppen av radiatoren. Trekk den øvre slangen fra radiatoren ved hjelp av en liten vridning bevegelse.

6 Fjern kjølevæske overløp røret fra filler halsen på radiator, ved hjelp av kanal-lock tang til å trekke slangen klemme ned slangen, deretter trekke slangen fra halsen.

7 Fjern boltene som fester viften liksvøpet til den øvre radiator støttebrakett - metall braketten som dekker fronten på nova - med en skralle og socket. Trekk dekselet fra Nova.

8 Sett i dreneringspannen under overføringslinjer kobler inn i radiatoren, hvis Nova har en automatisk girkasse. Løsne overføringslinjer med en linje skiftenøkkel og trekke dem fra radiatoren. Pakk slutten av hver linje med en ren butikk håndkle for å hindre rusk fra å komme inn i linjene.

9 Ta tak i radiator fra begge sider og trekk den ut av motorrommet. Hvis gummifestene fast til den gamle radiatoren, trekke dem av og sett dem i sine fester på nedre bærebjelken.

10 Guide til ny radiator i gummifestene på nedre radiator støtte strålen.

11 Sitt viften liksvøpet på toppen av radiatoren og stram boltene. Fjern butikken kluter fra slutten av overførings slangene og skru dem inn i ny radiator.

12 Plugg den øvre radiator slangen inn i toppen av radiatoren og stram slangeklemme. Trykk på kjølevæske overløpsrøret inn i påfyllingsåpningen på ny radiator og bruke kanal-lock tang til å skyve slangeklemmen på plass for å sikre slangen på radiatoren.

1. 3 Krype under Nova og koble den nedre radiatorslangen til radiatoren og stram slangeklemme. Sjekk at petcock på ny radiator er lukket og tett.

14 Fjern lokket fra den nye radiatoren. Fyll radiatoren med 50/50 ferdigblandet kjølevæske og starte Nova motor. La motoren nå riktig driftstemperatur og legge kjølevæske hver gang nivået synker. Dråpen oppstår som termostaten åpner for å tillate kjølemiddel inn i motoren.

15 Sjekk væske i radiatoren for luftbobler kommer til overflaten, indikerer dette systemets behov rapte. La motoren fortsette driften inntil ingen flere bobler i kjølevæsken, og legger kjølevæske hvis nivået synker.

16 Installer radiatorlokket og slå av motoren når kjølevæskenivået er stabilt og ingen flere luftbobler vises.

17 Løft Nova fra bukker med et gulv jack og dra på tribunen fra under bilen. Senk bilen til bakken.

18 La motoren avkjøles og deretter sjekke kjølevæskenivået i kjølevæskebeholderen. Nivået skal ligge mellom "Min" og "Max" linjer på reservoaret, legge 50/50 ferdigblandet kjølevæske etter behov.

Hvis Nova har en automatisk girkasse, sjekk tranny væskenivået, og etterfylle ved behov. Lukk Nova hette.

19 Ta brukes frostvæske på en gjenvinningsstasjon eller et lokale auto deler butikken for riktig avhending.

Hint

  • Den Nova hele kjølesystemet tar omtrent fire liter 50/50 ferdigblandet kjølevæske.
  • Etter kjøring Nova, sjekk kjølevæsken og tranny væske nivåer igjen.
  • La Nova motoren avkjøles før du utfører reparasjoner på kjølesystemet.
  • Frostvæske er svært giftig, så eventuelle utslipp må renses opp umiddelbart og gamle frostvæske må behandles som spesialavfall.