Hvordan erstatte rotorene på en 1996 Ford Ranger

Hvordan erstatte rotorene på en 1996 Ford Ranger


1996 Ford Ranger har som frambremsen system som er disk, eller rotor basert. Bremsesystemet fungerer ved å ha bremsekalipere presse et sett med bremseklosser mot forsiden og baksiden av disken på hvert hjul for å redusere spinn. Rotors slitasje over tid som følge av friksjonen når bremsene brukes. Fordi en minimumstykkelse av metall på bremse rotorene er nødvendig for sikker drift av bremsene, erstatte rotorene når et metall dreiebenk kan ikke trygt brukes til å strippe metallet ned for å fjerne wobbling eller fordreining.

Bruksanvisning

1 Sett bilens nødbremsen og stapp bakhjulene å spenne kjøretøyet. Delvis skru av hjulmuttere på Rangers forhjulene. Jack bilen og deretter fullføre hjulskifte.

2 Fjern bøylen fra disken bremsesystemet ved å fjerne de to boltene som holder caliperen på plass. Sving bøylen ut av veien og bruke en kleshenger for å feste caliper til rammen av kjøretøyet. Ikke la caliper henge av bremseslanger, som kan oppstå skader.

3 Fjern eventuelle festemuttere på festeboltene for ditt Ranger. Feste nøtter ser ut som små metallskiver gled over boltene og brukes på fabrikken for å holde rotoren på plass under produksjon. Kast festeboltene, som de ikke trengs.

4 Spray penetrerende smøremiddel ved punktet rotoren kobles til hjulnavet. På grunn av at rotoren og navet er to forskjellige metaller, kan korrosjon mellom de to resultere i rotoren holde seg til navet. Spray penetrant rundt slepe nøtter også. Tillat den penetrerende smøremiddel for å sette i 15 minutter dersom rotorene ikke er umiddelbart i stand til å bli fjernet.

5 Ta tak i rotoren på hver side og dra rett ut fra navet forsamlingen. Rotoren skal gli av festeboltene fritt. Hvis det sitter fast, gjentar du trinn 4 eller bruke en hammer til å slå den fast rundt kanten av rotoren. Siden du skal bytte rotoren, er det ikke nødvendig å unngå marring overflaten. Hvis rotoren er fast, kan en tyngre hammer eller slede brukes til å banke rotoren gratis. Ikke rammet lug bolter.

6 Installer den nye rotoren ved å skyve rotoren rundt festeboltene. Erstatt bøylen ved først å klemme bremsene utover for å gi mer plass i bøylen system; rotoren vil være av større tykkelse enn den gamle, og vil kreve mer plass i bøylen. hjul og hjulmuttere, og stram lug nuts. Fjern knekter og klosser, og kontrollerer slepe nøtter for å sikre en sikker passform.

Hint

  • Hvis det er nødvendig, kan du spraye penetrerende smøremiddel, som WD-40, dagen før for å la oljen tid til å trenge noe rust.
  • Spray de nye rotorer med bremserens før installasjon, så mange nye rotorene har en fet film over dem som beskytter mot korrosjon. Denne filmen bør fjernes før bruk for å sikre sikker drift av bremsesystemet.