1966 Plymouth Barracuda spesifikasjoner

1966 Plymouth Barracuda spesifikasjoner


Barracuda hadde uflaks for å bli utgitt av Plymouth bare et par uker før Ford introduserte Mustang. Mustang stjal mye av Barracuda torden, men Plymouth ikke forlate bilen. Barracuda bodde i produksjon frem til 1970-tallet energikrise effektivt tvunget bilen ut av produksjon etter 1974. 1966-serien er en del av den første bølgen av Barracudas, før bilen ble redesignet med en ny front end og cola-flaske kroppen.

Kropp

Første generasjon Barracudas var basert på Plymouth Valiant A-kropp. 1966 Barracuda hadde en fastback design, og holdt den unike wrap-around bakruten som tilbys på bilen siden starten. Dette bakruter var en virkelig fantastisk funksjon. Ifølge en artikkel av Paul Niedermeyer på nettstedet sannheten om biler, Barracuda er bakruten var den største stykke bilindustrien glass ennå produsert. Den wrap-around vinduet, kombinert med kombi, laget for et lasterom på 7 fot. 1966 bil kom med noen unike funksjoner av sine egne. Barracuda fisk emblemer ble lagt til kroppen for første gang, og 1966-modellen hadde også rundere fendere, i full størrelse støtfangere og en ost-rivjern grill, samt turn signal indikatorer formet som hai svømmeføtter. 1966 Barracuda var tilgjengelig som en hard topp og som Formel S utstyrspakke.

Motor

Barracuda eierne hadde sine valg av tre motorer for sine 1966 biler. Standard var 225 skrå seks motor med 145 hestekrefter. Den skrå seks var ikke et prangende racing motor, men kjent for å være holdbar og pålitelig. Du kan også bestille en 273 kubikk tomme V-8 motor med 180 hestekrefter og en to-barrel inntak manifold og en to-barrel forgasseren. Standard på alle Barracudas var en tre-trinns manuell girkasse, men du kan bytte denne ut for en Torque Flite automatisk eller en gulvmontert fire-trinns manuell med en Hurst Competition kobling, kun tilgjengelig i kombinasjon med 225 eller 273-kubikk tommers motorer. Du kan også bestille Formula S-pakken, som kom utstyrt med en 273 V-8 med 235 hestekrefter.

Formula S Package

Formel S pakken ble først introdusert i 1965. 1966 Formula S ga ekstra kraft i form av 273 Commando motoren og også tilbudt trommel eller skivebremser, Goodyear Blue Streak racingdekk og aluminium 16-til-1 Rask Ratio manuell styring eller valgfritt støpejern 16-til-en servostyring. Formel S tilbys også valg av en fire-trinns manuell girkasse eller en tre-trinns automatgirkasse.