1955 Chevrolet Historie

Det tok Chevrolet et tiår etter andre verdenskrig til å endre seg sine fabrikker og etablere et moderne utseende bil som forlatt førkrigs styling. Men Chevrolet vist at tålmodighet er en dyd ved å levere en helt ny bil drevet av en small-block V8-motor. V-8 alene revolusjonert bilindustrien kraft og antente 1960 muskel bil kriger. Den nye Chevrolet brakt samlede 1955 salg til nesten 2 millioner enheter.

modeller

Selv om 1955 Chevrolet ikke besitter skarpe vinkler og skulptur styling av designer Virgil Exner er Chrysler-produkter, General Motors 'sjefsdesigner Harley Earl valgte en mer moderat tilnærming. Han erkjente at kjøperne var konservativ av natur og den nye Chevy var den perfekte løsningen til mer stiliserte Chrysler. Chevrolet kom i low-end One-femti sedan og stasjonsvogn. The Two-Ten modellene var mid-range modeller som kjennetegnet den Delray Club Coupe, Håndtverker stasjonsvogn, sedan, Sport Coupe og Townsman stasjonsvogn. De top-of-the-line modellene var de Bel Air coupes, hardtops og sedan. The Nomad stasjonsvogn var en mid-1955 Bel Air-serien oppføring. Automaker lastebiler også fått en makeover, og motoren alternativet V-8.

Nomad og Bel Air

Kanskje ingen andre stasjonsvogn i 1955 fått mer interesse enn Nomad gjorde. Det kom som en uvanlig todørs hardtop med en ribbet tak, vertikale krom barer på bakvegg, buede bakruten, skråstilt "B" søyle og forkrommede spyd på forskjermene. Mange modeller kom i to-tone maling ordninger. Bel Air hardtop coupe, uten søyler, var en øvelse i ryddig styling. Et egg-kasse mønstret grille erstattet den tunge grille på 1954 modellene. Bel Air også omtalt to belte linjer med fronten krom spyd som strekker seg fra forsiden av fendere til halvveis punktet av dørene og andre spydet starter lavere ved midtpunktet av døren og fortsetter til baklysene.

motorer

Etterkrigs Chevrolets var utstyrt med førkrigs 235,5 kubikk-tommers in-line sekssylindrede "Blue Flame" motor. The Blue Flame hadde en beskjeden hestekrefter 123. Det gjorde jobben på personbiler, men alltid tvunget Chevy lastebiler for å slite litt under en belastning. Med lanseringen av de 1955 modeller, 265 kubikk-tommers V-8 kom. Det kom heller wielding alternativer til 162 hestekrefter eller 180 hestekrefter. En tre-trinns manuell girkasse matchet rett-seks motorer mens de to-trinns Powerglide automatisk suppleres V-8. De nye motorene bidratt til å øke de samlede Chevrolet salget til 1,7 millioner kroner for 1955 årsmodell.

Nye funksjoner

Å sette til side makt og styling, Chevrolet bare tilbudt bedre konstruert kjøretøy over 1954 modeller. 1955 versjonene brukt en 12-volts elektrisk system og inneholdt et nytt bremsesystem med all-wheel 11-tommers trommelbremser, en "Glide Ride" suspensjon system for å gi en jevnere dø, en wraparound frontruten og en lavere profil med tre inches for bedre stabilitet. Corvette, som var utstyrt med den pinlige Blue Flame Six, også fikk 265 V-8 som endelig lov Chevy å matche Corvette kjempefint styling med makt. Lastebilene fikk også V-8, en wraparound frontrute og bakrute beslektet med Nomad. Det hadde også en ny kropp stil som inkluderte mask lykter, interiør stig og egg kasse grille.