1950 scootere

1950 scootere


Hildebrand & Wolfmueller München patenterte den første scooter i 1894. Dette scooter hadde nå tradisjonelle trinn gjennom ramme og en twin-sylindret, vannavkjølt motor. The Hildebrand & Wolfmueller scooter er kreditert med å legge til rette for overgang fra pedaldrevne biler til drevet transport. Videreutvikling av scooter kom ikke før etter andre verdenskrig. Med store deler av Europa utvinne fra kjølvannet av krigen og bensin blir knappe, populariteten av scooter vokste. I Amerika, scootere ble like mye en fashion statement som et middel for transport i 1950, mye takket være deres romantisert bruk i filmer som "Roman Holiday" i 1953.

Vespa scootere

Piaggio, et italiensk selskap, gjort bombefly under andre verdenskrig, men fabrikken ble ødelagt under krigen. Enrico Piaggio, sønn av selskapets grunnlegger, skiftet Piaggio fokus på personlig transport. Han oppdrag ingeniør Corradino D'Ascanio, kreditert med å designe den første helikopter, for å komme opp med design for en rimelig motorisert kjøretøy kjørbar i løpet av de overfylte gatene i Italia. Når D'Ascanio viste sin modell til Piaggio, Piaggio velig utbrøt: «Sembra una vespa," oversatt "Det ser ut som en veps." Navnet "Vespa" sittende fast. Piaggio introduserte sin første scooter i 1946. På midten av 1950-tallet, de ble eksportert over hele Europa og Amerika.

Lambretta scootere

En annen italiensk selskap, Lambretta, begynte å produsere scootere like etter andre verdenskrig. Selskapets grunnlegger Ferdinando Innocenti ønsket å lage et kjøretøy som ligner på motorsykkelen, men en som koster mindre og bedre beskyttet rytteren fra været. Lambretta A ble introdusert med en ensylindret, to-takts 123 cc motor som fikk 120 mpg. Lambretta A også inkludert en frontruten.

Cushman scootere

Cushman Motor Works of Lincoln Nebraska produsert scootere fra 1936 til 1965. I 1944 Cushman gjort Modell 53 Airborne Scooter for det amerikanske militæret og designet for å bli fallskjerm inn i handlingen. Etter krigen Cushman slått til markedsføring scootere til den generelle befolkningen. Gjennom 1950-tallet, Cushman tilbudt 60-serien, Cast Iron Eagle og Super Eagle.

Andre kjente scootere av 1950-tallet

Italienerne setter standarden for scooter stil på 1950-tallet, men de var ikke de eneste som produserer scootere. Andre kjente modellene inkluderer Fuji Rabbit. Produsert i Japan og eksportert til Nord-Amerika, kanin var i produksjon fra 1946 til slutten av 1960-tallet. Det hadde mer avansert teknologi enn de italienske scootere, blant annet en elektrisk starter. To tyske selskaper skiller seg ut for sin 1950-tallet æra scootere. Heinkel Luftfart Works slått til scooter produksjon etter krigen og introduserte Turist i 1953. Turist modellene ble markedsført som luksus scootere. De hadde firetaktsmotorer og et reservehjul. Laget av den tyske motorsykkelprodusenten Maicoletta den Maicoletta scooter var større enn de italienske modeller og mulighet for hastigheter 10 til 15 miles per time raskere. Den Salsbury selskap med Oakland California også produsert scootere i løpet av denne tiden. Salsbury modeller ble kjent for sin futuristiske styling.