1950 Ford Drive Tekniske spesifikasjoner

I 1950 utgitt Ford flere modeller som varierte fra sedans og coupes til cabrioleter og vogner. Det var også et år der Ford kraftig modifisert sin gamle kropp rammer og understell, som 1949-modeller utstilt saker på sin suspensjon og kjørekomfort. Alle modellene kom standard med en inline-seks flat motor som brukes på tidligere modeller og en V-8 motor ble også tilbudt som en valgfri drivverket. Begge motorene ble tilbudt med en tre-trinns manuell girkasse med automatisk overdrive.

Overdrive Specs

Selv om begge sendingene var tre-trinns manualer, Ford annonserte sin overdrive oppgradering som en "automatisk" overdrive girkasse. Den eneste grunnen til at det merkes det som sådan var fordi det automatisk initialisert når bilen nådde en hastighet over 27 miles per time, og deretter slås av automatisk når bilen bremset ned til en hastighet mindre enn 20 miles per time. En motor med overdrive opsjon også hadde en tomgangsmotorhastighet ved 440 rpm, i motsetning til standard overføring som hadde en tomgangsmotorhastighet på 475 rpm.

Flathead Inline-Six med Overdrive

Basen motor for 1950 Ford biler var den 3,7-liters inline-seks motor med den klassiske L-head motor konfigurasjon. Det var et normalt sugemotoren som hadde et volum på 226 kubikk inches. Denne motoren kom standard med en tre-trinns manuell girkasse, men det var også tilgjengelig med en tre-trinns manuell med overdrive. Det var i stand til å generere en maksimal effekt på 95 hk ved 3300 rpm, og hadde et kompresjonsforhold på 6,6-til-en. Dens boring og slaglengde var 3,30 ved 4.40 inches og det benyttes en enkelt tønne forgasser.

Flathead V-8 med Overdrive

En 3,9-liters L-head V-8 motor ble også tilbudt på 1950 Ford-modeller. Denne motoren hadde en forskyvning av 239 cubic inches og var også naturlig pustende. Akkurat som inline-seks motor tre-trinns manuell girkasse med overdrive ble tilbudt som en valgfri overførings oppgradering. Det var i stand til å produsere en maksimal effekt på 100 hestekrefter ved 3600 rpm og dens kompresjonsforhold var også 6,8-til-1. Dens boring og slaglengde var 3,19 ved 3,75 inches og det benyttes en to-barrel forgasseren.