1948 Ford F-1 Pickup Informasjon

1948 Ford F-en pickup lastebil er bestefar til dagens F-150 pickups. F-en satt trenden for moderne pickup som tilbys komfort-riktignok beskjeden etter dagens standard-sikkerhetsfunksjoner og større kraft under panseret. Det hjalp også løfte Ford Motor Company, som tapte $ 1 million dag, ut av den røde.

Origins

Ford Motor Company var en sen Bloomer i utviklingen av lys-duty pickup lastebiler for massemarkedet når det tilbys sin første fabrikk lastebil i 1925. Konkurrentene hadde mer enn et tiår hoppe på Ford. Sivile kjøretøy produksjon stanset under andre verdenskrig og alle bilprodusentene med hell førkrigs lastebil styling for 1946 årsmodell. I 1947 Ford raskt utviklet en restyled krigs lastebil med en vekt på mer drosje og en strømlinjeformet utseende som så ingenting som førkrigs-modeller. Den første 1948-modellen rullet av samlebåndet på 27 november 1947.

Konseptet

1948 Ford F-en var et halvt tonn modell og letteste versjonen av åtte lastebilmodeller identifisert som F-1 til F-8, med heavy-duty F-8 brukes til kommersielle formål. Kalt "Bonus Built" pickup, F-en inneholdt et enkelt stykke frontrute, lykter integrert i fendere og en maskulin horisontal bar grille. Lagt funksjoner ikke sett på førkrigs lastebiler var en frontruten vaskemaskin, passasjersiden vinduspusser og solskjerm, og en dobbel baklysene. F-en er identisk tvilling, Mercury pickup, ble solgt bare i Canada, ifølge Canadiandriver.com.

spesifikasjoner

1948 F-en satt på en 114-tommers akselavstand og inneholdt en totalvekt på 4700 lbs. Lasten boksen var 6 ½ fot lang. Tre sendinger ble tilbudt: den konvensjonelle tre-trinns manuell, en kraftig tre-trinns manuell som ble brukt på Ford F-1 til F-5 modeller og en fire-trinns manuell tilgjengelig på alle lastebiler gjennom F-6. Under panseret var en 95-hestekrefter 226-kubikk-tommers flat seks-sylindret motor eller 100 hk 239-kubikk-tommers V-8. Alle F-1s kan være utstyrt med Marmon-Herrington All-Wheel Drive.

Egenskaper

Ford fremmet F-1 som å ha en drosje med "living room comfort" som skulle romme tre personer på benk. I drosjen også var utstyrt med tre-veis ventilasjon fra døren vindusåpningene, motordekselet vent og den valgfrie defroster og varmeapparat. For større komfort og brukervennlighet på ryggen, en valgfri "SpiralLounge Seat" kan bestilles. Denne funksjonen ble utstyrt med støtdempere som er montert på undersiden av setet, og som er koblet til førerhuset. Førersiden vindusvisker var standard. Body fargene var Birch Gray, svart, arabisk Green, Chrome Yellow og Vermilion.

Produksjon

Innen 1948 årsmodell, bilkjøring offentlig åt opp noen nye kjøretøy tilgjengelig etter den sivile bilen tørke under andre verdenskrig. En heidundrende 289,227 Ford lastebiler ble solgt i 1948, sette en Ford rekorden for flest lastebiler produsert i ett år til 358 810 ble produsert i 1950.