1982 Jeep CJ7 Distributør: Spesifikasjonene

1982 Jeep CJ7 Distributør: Spesifikasjonene


Jeep CJ-serien har vært en trofast følgesvenn til eventyr outdoorsman i mange år. En av årsakene til suksessen er den elektroniske fordeleren. Fordel sender spenningen til hver enkelt tennplugg ved en bestemt hastighet for å tenne gasser i forbrenningskammeret.

distributør Components

Fordeleren består av flere komponenter. Hetten og rotor sitte på toppen av distributøren, disse er ansvarlig for å sende spenning fra spolen til tennpluggen. Nedenfor rotoren er trigger hjulet og henting spolen. Disse arbeider sammen og sende et signal til den elektroniske tenningsmodul, vanligvis montert til brannveggen, bort fra distributøren. Kontrollmodulen sender så et signal til spolen for gnist.

timing

Distributører er drevet av kamakselen mekanisk. Distributøren aksel spinner rotoren og pick-up hjul. Timingen av fordeleren bestemmer når gnisten vil fyre i sylinderen. Timing er satt ved hjelp av en timing lys og tidstegn, vanligvis ligger på den harmoniske balanserer festet til veivakselen. Hver motor har en annen timing setting. Den 151 fire-sylindrede er satt til 5 ° BTDC --- før øvre dødpunkt. Den 258 sekssylindrede ligger mellom 6 til 10 grader BTDC. Den 304 V-8 ligger mellom 8 til 12 grader BTDC.

vacuum Advance

Under daglig kjøring, er tenningstider i konstant bevegelse i henhold til kraftbehov og turtall. Denne justeringen skjer inne i fordeleren med vakuum forhånd. Mengden av vakuumet i inntaksmanifolden bestemmer forkant av gnist.

Vedlikehold

Hetten og rotor bør sjekkes eller byttes ut i løpet av en tune-up. De andre komponentene inni distributør kan ikke byttes, delene er festet på fabrikken, vakuum forhånd, pick-up og trigger hjulet. Vakuumet forhånd bør sjekkes med jevne mellomrom med en vakuummåler, hvis enheten ikke lenger har et vakuum det bør byttes ut med en ny enhet.