1979 Toyota Celica Supra drivstoff kjørelengde

Navnet Celica stammer fra det latinske "coelica", som betyr "himmelsk". "Supra" betyr "høyere" eller "over". Så, Toyota ble ikke akkurat sette baren lavt når de kalte sitt nyeste flaggskip sportsbil "høyere enn himmelen." Men disse forventningene viste seg velbegrunnet, som Supra viste en ildstøtte, ledende stamme import ytelse biler i generasjoner framover.

Motor

Celica Supra startet som en vanlig Celica kompakt, men kom med en lengre foran klipp for å få plass til en lengre inline-seks i stedet for standard Celica fire sylinder. Dette gjorde det en direkte konkurrent for Nissans moderne Z-Car. For 1979 årsmodell, at motoren var den 2,6-liters bensininnsprøytning 4M-E, som gjorde 110 hestekrefter og 136 fot-pounds av dreiemoment.

Drivstofføkonomi

På den tiden, vinduet klistremerke på Celica Supra lese 19 city, 26 highway og 22 kombinert mpg. Respektabel, men ikke helt nøyaktig siden EPA endret sine testprosedyrer om et tiår siden. De nye EPA reviderte tallene var en fortsatt respektabelt 17 city, 24 highway og 20 kombinert mpg. Som et grunnlag for sammenligning, det er akkurat det samme drivstofføkonomi som en front-stasjonen 2013 Chevrolet Equinox, en V-6 Pontiac G8 og en 2011 Ford Explorer EcoBoost. Det er også to mpg bedre rundt enn en 1998 Toyota Supra, som hadde nesten tre ganger så mye effekt. Det kan eller ikke kan være et tegn på fremgang, avhengig av perspektiv.